U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Moslim-vegetariërs kunnen nu het web op
Het internet is groot en het aanbod divers, maar het is recentelijk nog eens verrijkt met IslamVeg, een website voor islamitische vegetariërs. Die hebben het met name bijzonder moeilijk op hoogtijdagen als het zojuist gevierde Slachtfeest (Eid al-Adha) aan het eind van de Haj, de grote pelgrimstocht naar Mekka, dat een vleesetersfestijn is. De website (www.islamveg.com) wil aantonen dat vegetarisme en islam verenigbaar zijn, en dat de overgang naar een vegetarisch dieet "de dieren, de aarde en uw eigen gezondheid kan helpen".

De Haagse Staat: Met een eigen website van een paar tientjes...
U heeft een mening en u heeft een handige neef. U vindt bijvoorbeeld dat Wim Kok zo zoetjes aan moet opstappen als PvdA-leider en premier (wat hij overigens inmiddels ook zelf schijnt te vinden, maar dit terzijde). U laat uw neef een website bouwen met een korte, vlammende tekst tégen het eventuele aanblijven van Kok, inclusief een knop die met één muisklik een geheel ingevuld en geadresseerd e- mailtje voor de PvdA-voorman laat verschijnen. U laat deze site registreren onder de naam www.wegmetkok.nl.

De ziekenomroep (1/4)
"Het zijn moeilijke tijden voor de ziekenomroepen in Nederland", zegt Jan-Piet Verhoeven, voorzitter van de Vereniging Huisomroepen Nederland (VHN). Hij werkt bij de gemeente Voorburg en is vrijwilliger bij ziekenomroep RANO in Den Haag. De VHN behartigt de belangen van de Nederlandse huisomroepen, waarvan bijna de helft van de circa 300 bij de vereniging is aangesloten.

Mediarubriek radio: Zondag, spare rib-dag
Nu zijn ze nog over drie dagen verspreid: De bovenste plank en Uitgelicht op de vroege zondagavond, Podium en Volgspot op de late zondagavond, Coulissen op vrijdagavond, Andermans veren op de vroege zaterdagavond en Volgspot Live op de late zaterdagavond. Maar vanaf 25 maart zet Radio 2 alle programma's over cabaret, kleinkunst, musical en aanverwante genres in het theateramusement op de zondagavond, de één na de ander, van 6 uur 's avonds tot 1 uur 's nachts.

E-Plus leent 2,5 miljard euro
De Duitse KPN-dochter E-plus heeft een lening ter waarde van 2,5 miljard euro (5,5 miljard gulden) afgesloten. De lening is hoofdzakelijk bedoeld voor de herfinanciering van uitstaande schulden ter waarde van 1,5 miljard euro, aldus persbureau Bloomberg. Het bedrag dat overblijft wordt geïnvesteerd in de bouw van een zenderpark voor geavanceerde mobiele telefonie (UMTS). E-plus, waarin KPN een belang heeft van 77,5 procent, betaalde vorig jaar 8,4 miljard euro voor een UMTS-vergunning. De kosten van het netwerk worden geschat op 5 miljard euro.

Justitie bekijkt top Mannesmann
De Duitse justitie heeft vandaag bevestigd dat het een onderzoek instelt naar de voormalige top van het Duitse telecombedrijf Mannesmann, op beschuldiging van corruptie. Er zouden grote geldsommen zijn betaald om een overname door het Britse Vodafone dichterbij te brengen. Zo zou de voormalige topman Klaus Esser omgerekend 67 miljoen gulden hebben ontvangen. (AP, ANP)


Tijdens een reis naar een vreemde stad, doe je niet alleen visuele indrukken op, maar ook auditieve. Geen wonder dat na virtuele tours, nu ook 'noise'-tours op internet te vinden zijn. Het Noiseway-project bijvoorbeeld laat de toekomstige bezoeker van New York foto's van die stad zijn, en geeft bijbehorende geluiden. De makers laten de geluiden op werkelijke sterkte horen, en zo blijkt dat zelfs de mooiste plekjes in New York erg lawaaiig zijn.
(www.noiseways.org)

NRC Webpagina's
12 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad