U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Linkse golf blijft uit in Frankrijk
De rechtse politieke partijen in Frankrijk hebben minder slechte resultaten behaald dan in peilingen werd voorspeld. De verwachte 'roze golf', de grote sprong voorwaarts van links, is gisteren in de eerste ronde van de gemeenteraadsverkiezingen in de bijna 37.000 Franse gemeenten uitgebleven.

Titel Verheijen na inhaalrace
Met een race waar de spetters van afvlogen won Carl Verheijen vannacht bij de WK afstanden in Salt Lake City de eerste wereldtitel in zijn carrière. Strijdtoneel was de 10.000 meter, de slotafstand van het toernooi. Tegenstander annex slachtoffer van Verheijen was Bob de Jong, zaterdag nog gekroond als wereldkampioen op de 5.000 meter, gisteren als titelhouder onttroond op de tien kilometer.

Sterke druk PvdA en D66 op kabinet
De PvdA en D66 hebben het afgelopen weekeinde de druk op coalitiepartner VVD sterk opgevoerd om volgend jaar meer te investeren in zorg en onderwijs dan is toegestaan bij strikte naleving van de Zalmnorm.

Verdachte meldt zich bij tribunaal
De van oorlogsmisdaden verdachte Bosnische Serviër Blagajo Simic heeft zich vandaag vrijwillig overgegeven aan het Joegoslavië- tribunaal in Den Haag.

Duizend kilometer voor één stem
De Parijse Nicole legt twee keer duizend kilometer af, alleen om de burgemeester van de gemeente Carcan dwars te zitten.

300.000 dollar voor vier pagina's Anne Frank
De Nederlandse Staat heeft 300.000 dollar betaald voor de vier ontbrekende bladen uit het dagboek van Anne Frank, 180.000 dollar meer dan een jaar geleden bekend werd gemaakt.

Zorg onvoldoende in tbs-klinieken
De zorg voor patiënten is in de meeste tbs-klinieken onder de maat. Slechts in drie van de negen klinieken voldoet de behandeling aan de eisen voor verantwoorde zorg, zo blijkt uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Exxon staakt in Atjeh gaswinning
ExxonMobil, een van de grootste buitenlandse investeerders in Indonesië, heeft uit veiligheidsoverwegingen de winning van aardgas in de provincie Atjeh dit weekeinde gestaakt. Een vliegtuigje van de maatschappij werd onlangs beschoten.

Staat wil af van aandelen post
De Nederlandse overheid wil het belang in TNT Post Group, moederbedrijf van PTT Post, de komende jaren terugbrengen naar 10 procent, van 43,3 procent nu.

W. Hammerstein (82) overleden
In Washington is Broadway-regisseur William Hammerstein (82) overleden. Zijn doorbraak kwam in 1956 in Londen met de regie van de musical 'Fanny'. Op Broadway had hij in 1979 veel succes met de heruitgave van het door zijn vader Oscar geschreven 'Oklahoma'.

'Wereldeconomie trekt weer aan'
De wereldeconomie zal in de tweede helft van dit jaar weer aantrekken, maar voorzichtigheid blijft geboden. Dit zegt president Eddie George van de Britse centrale bank, die op het ogenblik voorzitter is van de centrale banken van de G-10, de tien grootste industrielanden.

Uilenberg stopt
Jaap Uilenberg (50) is met onmiddellijke ingang gestopt als scheidsrechter in het betaalde voetbal in verband met zijn benoeming tot technisch directeur van de voetbalclub FC Twente.

Buien
Vannacht minima tussen 2 en 6 graden. Morgen vrij veel bewolking en buien, soms ook zon. Matige tot krachtige zuidwestenwind en maxima tussen 7 en 9 graden. Vooruit zichten voor woensdag tot en met zondag: Wisselvallig, later zachter.


NRC Webpagina's
12 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad