U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

Netwerk. Portret van de manager van zwemmers Inge de Bruijn en Pieter van den Hoogenband, die in Nederland druk bezig is om de Olympische kampioenen 'in de markt' te zetten. Verder een reportage over de hereniging van Noord- en Zuid-Korea aan de vooravond van een ontmoeting tussen de ministers van defensie van deze landen. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Gesprek met rechtspsycholoog prof. dr. H.F.M. Crombag die binnenkort met emeritaat gaat. Crombag, die zich tijdens zijn loopbaan herhaaldelijk uiterst kritisch toonde over het gebruiken van "hervonden herinneringen" bij incestzaken, zal ingaan op de rol van de getuigendeskundige in de rechtspraak. Verder aandacht voor het toneelstuk Grewel over de in 1998 overleden politica, van theatergroep Mevrouw Jansen, dat 5 oktober in première gaat. Ned.3, 22.30-23.00u.

PRAATPROGRAMMA

Bijker. Talkshow onder leiding van Jan Willem Bijker met vanavond als gast Tamarah Benima die zeven jaar hoofdredacteur van het Nieuw Israelitiesch Weekblad was. Ned.2, 23.59-0.50u.

INFORMATIEF

Opgelicht! Programma waarin wordt geprobeerd oplichters te ontmaskeren. Met vandaag een confrontatie met kredietverstrekker Henry de V. die een uitvinder 30.000 gulden armer maakte, zonder daarvoor krediet te verstrekken. Verder helderziende Chris die mensen vanuit Zwitserland met ongevraagde adviezen bestookt; en aandacht voor de koffertruc. Ned.2, 22.04-22.55u.

KUNST

Stardust. Vandaag geheel gewijd aan het Nederlands Film festival. Met onder andere een gesprek met Erik de Bruyn over zijn speelfilmdebuut Wilde Mossels, openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Verder aandacht voor nieuwe Nederlandse films als Taming the Floods met Jan Decleir en De Omweg van Frouke Fokkema. Aansluitend wordt Babylon van Eddy Terstall vertoond. Ned.3, 23.07-23.32u.

MUZIEK

Alles voor de Band. Eerste deel van een vijfdelige serie over de formatie van een nieuwe popgroep uit talentvolle amateurs onder leiding van muziekproducers Rob en Ferdi Bolland. De groep zal ook een single opnemen die 'echt' in de hitparades zal proberen te komen. RTL4, 22.35-23.20u.

FILMS

Love Affair (Glenn Gordon Caron, 1994, VS). Overbodige remake van gelijknamige weepie (Leo McCarey, 1939) die al een keer was overgedaan als An Affair to Remember. Achtereenvolgens in een vliegtuig en op een cruise-schip lijken rokkenjager Warren Beatty en welgestelde Annette Bening, hoewel beiden verloofd met een ander, voor elkaar te vallen. Bijrol van Katharine Hepburn. RTL4, 20.30-22.35u., onderbroken door reclame.

Born on the Fourth of July (Oliver Stone, 1989, VS). Tweede deel van Stone's Vietnam-trilogie is gebaseerd op autobiografische roman van Ron Kovic, het verhaal van een patriottische, rechts georiënteerde marinier die in de rolstoel tot inkeer komt. Zie Film-vooraf. Net5, 20.30-23.05u., onderbroken door reclame.

GoldenEye (Martin Campbell, 1995, VS). In zeventiende officiële Bondfilm maakt vijfde vertolker Pierce Brosnan van begin af aan duidelijk dat er met zijn personage niet valt te spotten. Met Sean Bean en 'onze' Famke Janssen. 'M' is een vrouw geworden (Judi Dench) die Bond toebijt dat hij een 'seksistische vrouwenhatende dinosaurus' is. SBS6, 20.30-23.15u., onderbroken door reclame en Hart van Nederland.

Blown away (Stephen Hopkins, 1994, VS). Bommen spelen de hoofdrol in kantje-boord-actiethriller. Wel met Tommy Lee Jones en Jeff Bridges. Veronica, 21.10-23.25u., onderbroken door reclame.

Multiplicity (Harold Ramis, 1996, VS). In zijn drukke bestaan wordt workaholic Michael Keaton bijgestaan door liefst drie klonen. Ze bekvechten over de verdeling van de taken, waaronder het slapen met echtgenote Andie McDowell. Na een uurtje is de lol eraf. VRT, 21.45-23.38u.

Mysterie Science Theater 3000: The Movie (Jim Mallon, 1996, VS). Zie Film-vooraf. Net5, 23.05-0.20u., onderbroken door reclame.

Babylon (Eddy Terstall, 1998, Nederland). In sympathiek vijftal 'amoureuze spraakverwarringen', die het gevolg zijn van de zomerse contacten tussen autochtonen en buitenlanders rond de Amsterdamse Westertoren, betoont Terstall zich andermaal een vlot verteller en een goed observator van de twintigers en dertigers uit de Jordaan en omstreken. Ned.3, 23.32-1.06u.

Different for Girls (Richard Spence, 1996, Engeland). Openhartig bedoelde film over een transseksueel is zo ouderwets als een voorlichtingsfilm van de NVSH. Ned.1, 23.50-1.26u.

Bon Voyage Charlie Brown (and Don't Come Back!). Bill Melendez & Daniel Anderson, 1980, VS). In lange Peanuts-tekenfilm maken Charlie en de zijnen een studentenreis naar Frankrijk. Morgen, SBS6, 11.25-12.45u., onderbroken door reclame.

Eyewitness (Peter Yates, 1981, VS). Effectieve thriller. Nachtconciërge William Hurt suggereert getuige te zijn geweest van een moord, teneinde de aandacht te trekken van de door hem bewonderde tv-journaliste Sigourney Weaver. Morgen, SBS6, 14.05-15.45u., onderbroken door reclame.

The Tarnished Angels (Douglas Sirk, 1957, VS). Adaptatie van William Faulkners roman Pylon. In het Amerikaanse Zuiden van de Depressie raakt journalist Rock Hudson gefascineerd door stuntvliegers, onder wie oorlogsveteraan Robert Stack en parachutespringster Dorothy Malone. Morgen, VRT1, 15.00-16.45u., zwart-wit.

Il colosso di Rodi / The Colossus of Rhodes (Sergio Leone, 1961, Italië/Spanje). Scenarioschrijver Leone maakte door ziekte van de regisseur zijn debuut met quasi-historisch drama. Bij bezoek aan Rhodos raakt Athener betrokken bij opstand tegen dictator Xerxes. Morgen, BBC2, 16.00-18.00u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
22 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad