U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

CDA-leider tevreden met 'saaie' datingshow van SBS6
CDA-leider De Hoop Scheffer bekeek gisteravond de saaie, eerste aflevering van 'Geboeid', eerder door hem afgeschilderd als een nieuw dieptepunt in de televisie-cultuur.

Breuk in leiding van Gelderlander
Hoofdredacteur H. Kuyt van dagblad De Gelderlander heeft gisteren zijn functie neergelegd. Kuyt sprak in een verklaring van een " onwerkbare situatie", die ontstaan was nadat zowel de redactieraad als de twee adjunct-hoofdredacteuren het vertrouwen in hem hadden opgezegd.

Beursgang: van uitstel komt vaak afstel
Newconomy is zeker niet het eerste bedrijf dat struikelt over de drempel van de beursvloer. In veel gevallen kwam het nooit meer tot een beursgang. Maar nieuwekansennieuwetijden.

Advocaat.com
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Inzetten maar. Wie met beleggen in Internetfondsen geld verliest kan altijd nog rijk worden met een schadeclaim. Het moet bij het hoofdkantoor van Internetaanbieder World Online inmiddels een komen en gaan zijn van advocaten, deurwaarders en rellenjagers. Iets voor een 24-uurs website?

Vakbond: WOL moet aandelen terugkopen
Vakbond de Unie wil dat Internetbedrijf World Online de aandelen van zijn werknemers in het eigen bedrijf terugkoopt tegen de introductieprijs van 43 euro. Dit heeft voorzitter J. Teuwen gisteren gezegd in het tv-programma Netwerk. De aandelen hebben sinds de beursgang veel waarde verloren.

Softbank Japan op verlies
Softbank, de grootste investeerder in Japan in Internet, heeft gisteren beleggers gewaarschuwd dat het dit boekjaar, dat 31 maart afloopt, met verlies zal afsluiten.

Heftig knokken
Sega's nieuwste spelcomputer, de Dreamcast, is in Europa alweer zo'n zes maanden verkrijgbaar. Maar hoewel het de krachtigste spelcomputer is, vallen de verkoopcijfers buiten Japan nogal tegen. Ook in Nederland valt de verkoop tegen.

Lijst gestolen nazi-kunst op Internet
BERLIjN, 7 APRIL. De Duitse regering gaat een lijst met duizenden door de nazi's gestolen kunstwerken op Internet publiceren. Aldus wil zij de teruggave van die werken aan de rechtmatige eigenaren vereenvoudigen. De lijst moet een hulpmiddel worden voor het fonds dat vorig jaar is opgezet om de nazi-slachtoffers te compenseren. Maandag wordt de website (www.lostart.de) gelanceerd. De lijst zal voornamelijk werken bevatten die bekend staan als de 'Linz-lijst', een verzameling Oude Meesters en genrestukken. Een deel van de gestolen kunstschatten is nooit geclaimd en bevindt zich in regeringsdepots in Berlijn, of is in bruikleen gegeven aan musea. De soms willekeurig uitgevoerde restitutie vlak na de oorlog hebben vaak geleid tot bittere onenigheid over eigendomsrechten tussen verschillende musea. (Reuters)

Wouda niet meer op Internet-site dopegebruikers
DEN HAAG, 7 APRIL. De internationale zwemfederatie FINA heeft de naam van Marcel Wouda van de lijst van dopegebruikers gehaald. De 28-jarige wisselslagzwemmer stond twee keer op de FINA-site omdat hij in 1998 en 1999 positief had gereageerd bij een test. Er was geen sprake van doping, maar van een lichamelijke afwijking waardoor zijn testosteronspiegel hoger is dan formeel is toegestaan. "Het was de eerste doelstelling om zijn naam van de site te krijgen", aldus zijn advocaat Marc Delissen. "We gaan nu rustig bekijken of we nog verdere stappen tegen de FINA gaan nemen." Wouda is op dit moment op trainingskamp in Florida. (ANP)

VNU koopt Startpagina.nl
Uitgever VNU neemt de populaire Internetsite Startpagina.nl over. Hoeveel geld de uitgever betaalt, is niet bekendgemaakt. "Het gaat om een marktconform bedrag", aldus oprichter D. de Bruin. Startpagina.nl is een van de belangrijkste portalen van Nederland. Het bedrijf heeft een zee aan dochterpagina's over de meest uiteenlopende onderwerpen. Volgens VNU past de aankoop binnen de Internetstrategie.

Patagon.com naar beurs
Het financiële portaal Patagon.com, een dochter van de Spaanse bank Banco Santander Central Hispano (BSCH) krijgt in 2001 een notering aan de beurs in Madrid en aan de Nasdaq. Dat heeft BSCH-topman Angel Corcostegui vandaag gezegd. "We houden niet van plotselinge schokken. Daarom zullen we heel lang nadenken over de introductieprijs," aldus Corcostegui. "Het gaat er niet om naar de beurs te gaan en snel geld te verdienen."

Fusie Internetconsultancy afgeblazen
De overname van de Zweedse Internetconsultancybureaus Cell Network en Mandator door Pixelpark, de multimedia-divise van de Duitse uitgever Bertelsmann, gaat niet door. De partijen kregen onenigheid over de koopvoorwaarden, die ze twee weken geleden overeenkwamen. Pixelpark bood 2,4 miljard euro (5,3 miljard gulden) in aandelen voor de twee bedrijven. Cell Network en Mandator willen echter opnieuw onderhandelen, omdat de aandelen Pixelpark afgelopen week van 169 euro tot onder de 100 euro zijn gedaald.

Pixelpark vindt dit echter onacceptabel. Als reactie trokken de Duitsers gisteren hun bod in en stappen mo gelijk naar de rechter om schadevergoeding te eisen. (ANP)

Italiaanse journalisten leggen werk neer
Zaterdag en zondag verschijnen er vrijwel geen kranten in Italië. De journalisten van de dagbladen en de persbureaus hebben besloten om op vrijdag en zaterdag het werk neer te leggen uit protest tegen het uitblijven van een nieuwe CAO. Ook hun collega's bij de publieke en commerciële omroep gaan zaterdag en zondag staken, zo heeft de Italiaanse journalistenvakbond FNSI gisteren laten weten. De journalisten zitten officieel sinds eind september vorig jaar zonder arbeidsovereenkomst. (AFP)


Beleggers in World Online gaan zich nu ook op Internet roeren. Voorbeeld daarvan is de site RedWol, een site geheel in de stijl van World Online. Gedupeerde beleggers geven hun mening en kunnen meezingen met het Nina Brink-lied. (www.redwol.com) Maar ook anderen pleiten voor openheid rond de beursgang van de provider. De site Ninaclaim
(www.ninaclaim.nl) verzamelt berichten over WOL en Nina Brink en biedt een discussieforum.

NRC Webpagina's
7 APRIL 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)