U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Softbank Japan op verlies

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 7 APRIL. Softbank, de grootste investeerder in Japan in Internet, heeft gisteren beleggers gewaarschuwd dat het dit boekjaar, dat 31 maart afloopt, met verlies zal afsluiten.

Een tweede tegenvaller in Japan was de mislukte beursgang gisteren van de Internet-provider van Hikari Tsushin, eveneens een investeerder in Internet en tevens distributeur van mobiele telefoons in Japan. Vorige week al moest Hikari Tsushin zijn eerste halfjaarlijkse verlies melden.

Softbank, met wereldwijde belangen in Internet en in Japan meerderheidsaandeelhouder van het Internetbedrijf Yahoo (51 procent), heeft in de afgelopen twee maanden in Tokio bijna tweederde van zijn beurswaarde verloren. Hikari Tsushin zelfde driekwart.

De Internetprovider die Hikari Tsushin gisteren naar de beurs bracht (Livin'on the Edge gedoopt) werd een fiasco, ondanks de verlaging met een kwart van de uitgifteprijs: er waren geen kopers, en de koers daalde met een kwart. De beursgang had plaats op 'Mothers', de pas geopende beurs in Tokio voor snelgroeiende fondsen. Drie van de inmiddels zes andere genoteerde bedrijven op deze nieuwe aandelenmarkt noteren een lagere koers dan hun uitgiftekoers. Zo daalde de koers van Cyber Agent, een reclamebureau op Internet, met 42 procent sinds het vorge maand werd genoteerd.

Softbank maakte gisteren nabeurs bekend dat het een verlies (vóór belastingen en voorzieningen) van 55 miljard yen (meer dan 1 miljard gulden) zal maken over het lopende boekjaar (dat 31 maart sluit). Dat zou vooral komen door de in yen genoteerde schulden van zijn Amerikaanse dochters.

NRC Webpagina's
7 APRIL 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)