U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Honger in Afrika is geen natuurramp
ROTTERDAM, 7 APRIL. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, heeft gisteren opnieuw een dramatische oproep gedaan om een dreigende hongersnood in Oost-Afrika te voorkomen. Hij waarschuwde dat duizenden, tienduizenden mensen de hongerdood zullen sterven als de internationale gemeenschap niet ingrijpt. "Geconfronteerd met deze ellende moeten we allemaal ons geweten laten spreken en ons geweten zou ons tot actie moeten dwingen."

Juridisch talent uit Z-Afrika
ROTTERDAM, 7 APRIL. Grote Nederlandse advocatenkantoren hebben een nieuwe bron van talent ontdekt: Zuid-Afrika. De Brauw Blackstone Westbroek, Stibbe en de Nederlandse Cliffort Chance hebben het afgelopen anderhalf jaar een of twee Zuid-Afrikanen in dienst genomen en Allen Overy (voorheen Loeff Claeys Verbeke) heeft er al sinds vier jaar enkele in dienst. In totaal werken nu zeker tien Zuid-Afrikaanse advocaten in Nederland.

Strijd om grond in Zimbabwe wordt scherper
HARARE, 7 APRIL. Het parlement van Zimbabwe heeft gisteren ingestemd met het voornemen van de regering van president Mugabe om land van blanke boeren af te nemen zonder hen daarvoor financieel te compenseren. Het conflict over de landhervormingen in Zimbabwe is daardoor verder aangescherpt.

'ABN Amro, ING azen op Dresdner'
BERLIJN, 7 APRIL. Dresdner Bank lijkt na de mislukte overnamepoging door Deutsche Bank een prooi voor buitenlandse banken. In Frankfurt worden onder meer ABN Amro en ING als kandidaten genoemd.

Paars drugsbeleid deels mislukt
DEN HAAG, 7 APRIL. De keus van het vorige paarse kabinet om fors te snoeien in de 'wildgroei' van coffeeshops, waarvan wordt gedoogd dat ze softdrugs verkopen, blijkt een volstrekt averechts effect te hebben gehad.

Spanningen over plan wachtlijsten
DEN HAAG, 7 APRIL. Binnen het platform dat de wachtlijsten in ziekenhuizen en Riagg's moet aanpakken zijn grote spanningen ontstaan tussen de deelnemers. Aanleiding is het plan van VNO-NCW voor de aanpak van de wachtlijsten.

Strop afval dreigt voor gemeenten
ROTTERDAM, 7 APRIL. De Nederlandse gemeenten lopen een financieel risico van jaarlijks ongeveer 250 miljoen gulden als over enkele jaren de Europese binnengrenzen voor een deel van het afval opengaan. De kans bestaat dat bij het opengaan van de grenzen een deel van het afval dat nu nog in de Nederlandse afvalverbrandingsinstallaties wordt verwerkt, naar landen verdwijnt met lagere tarieven.

Raad van Europa bestraft Rusland
STRAATSBURG, 7 APRIL. De parlementaire assemblée van de Raad van Europa heeft Rusland gisteren het stemrecht ontnomen in afwachting van de schorsing van Rusland als lid van de Raad, wegens de schendingen van de mensenrechten in de Tsjetsjeense oorlog.

André Hazes weigert Edison
HILVERSUM, 7 APRIL. De zanger André Hazes heeft gisteren geweigerd de hem toegekende Edison Oeuvreprijs 2000 Nationaal in ontvangst te nemen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de populaire Edisons in Hilversum.

Inflatie onder 2%
ROTTERDAM, 7 APRIL. De inflatie in Nederland is de afgelopen maand voor het eerst sinds 1998 onder de 2 procent gekomen, het laagste percentage in de eurozone.

NRC Webpagina's
7 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)