U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over de rijdende psychiater van de Riagg in Amsterdam die tot de conclusie is gekomen dat veel psychiatrische patiënten niet worden opgenomen terwijl dat wel zou moeten. TV2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Onder meer de laatste aflevering in de serie over de geschiedenis van de WAO en een reactie van staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ned.1, 20.30-21.01u.

Dossier alarm. Reportages over de taxi-oorlog in Amsterdam, de overvolle zeehondencrèche in Pieterburen en een nachtelijke jacht van jachtopzieners en politie op stropers in de bossen van de Achterhoek. SBS6, 22.00-22.30u.

DRAMA

Joan of arc. Zie tv-vooraf. SBS6, 20.25-22.00u.

DOCUMENTAIRES

Zuflucht Wildnis. Over de sneeuwluipaard in een natuurreservaat in Kirgizië. ARD, 20.15-21.00u.

Histories: Hitlers krijgers. Een van de meest raadselachtige figuren onder Hitlers gevolg was Wilhelm Canaris. Vanaf 1935 leidde deze conservatieve Duitse marineofficier de Abwehr, de militaire inlichtingendienst. Hij speelde een belangrijke rol bij het organiseren van een putsch. In juni 1944, toen Hitler lucht had gekregen van zijn bedoelingen, belandde Canaris in een concentratiekamp en werd terechtgesteld. Afl.: Canaris, de spion. Canvas, 20.55-21.45u.

Lightning. Over de strijd van de mens tegen het onvoorspelbare en vernietigende geweld van de bliksem. Overlevenden vertellen hun ervaringen met blikseminslag en meteorologen leggen uit hoe de bliksem ontstaat. Discovery, 21.00-22.00u.

Heimatfront. In 1944 viert de Duitse wapenindustrie, ondanks de massale bombardementen op steden en industriecentra, hoogtij. Terwijl miljoenen dwangarbeiders aan het ploeteren zijn, is de strijd allang beslist. ARD, 21.45-22.30u.

Meet the ancestors. Serie over archeologische vondsten in Groot-Brittannië. Op een oude begraafplaats naast een kantorenpark in Peterborough heeft men een reeks vreemde kunstvoorwerpen gevonden. Afl.: Dark age treasures. BBC2. 22.00-22.30u.

Kloosters: De oorsprong. Zestien eeuwen lang al trotseert het oude Sint-Catharinaklooster de natuurlijke elementen in het ruwe gebergte van de Sinaï-woestijn. De byzantijnste pracht en praal uit het verleden is hier bewaard gebleven in de vorm van de kostbaarste iconenverzameling ter wereld en een bibliotheek die alleen door die van het Vaticaan wordt overtroffen. Canvas, 22. 25-22.50u.

Horizon. Merkwaardige markeringen in de woestijnen van Peru vormen één van de mysteries van de oude wereld. De afbeeldingen stellen reusachtige dieren voor en zijn alleen goed zichtbaar vanuit de lucht. BBC2, 22.30-23.20u.

Denken doorzien. Eerste aflevering van een nieuwe serie over filosofie met een keur van internationale denkers begint met de vraag: Wie is de mens. TV2, 23. 35-24.00u.

AMUSEMENT

Het leven zoals het is: Costa Blanca. Eerste aflevering van een serie over de bonte mengelmoes van toeristen, residenten, werknemers en middenstanders aan de Costa Blanca. VRT, 20.35-21.05u.

Eerste druk met Midas. Bioloog en entertainer Midas Dekkers heeft het vanavond over nationalistische gevoelens, mongolen en macaroni. Ned.3, 20.48-21.15u.

Hooggeëerd publiek. Derde aflevering in de serie over het circus Renz portretteert o.a. dompteur David Cawley die een beetje van slag af is als een van zijn tijgers gaat werpen. Ned.1, 21.01-21.31u.

PRAATPROGRAMMA

Gemeenschap & goederen. Filmer Frans Bromet praat met mensen over hoe ze omgaan met geld. In de aflevering van vanavond vertellen Gonnie en Jan hoe ze het doen. Jan is met de VUT en heeft een kleiner inkomen dan Gonnie. Hij doet de huishouding en om met vakantie te kunnen moet hij bijklussen. Ned.3, 20.18-20.48u.

Rondom tien. Ouders, leerkrachten en orthopedagogen praten over het toenemend aantal probleemkinderen en testen voor gedrags- en leesmoeilijkheden. Ned.1, 21.31-22.16u.

De toekomst van Karel. Gesprek met verschillende gasten over de veranderingen op het gebied van voetbal. Aan de orde komen de verbeteringen van de bal, de internationale competitie, de toekomst van Oranje, de macht van de sponsors en het vrouwenvoetbal. Ned.1, 22.49-23.24u.

KUNST & MUZIEK

2 meter sessies. Zanger Beck brengt een aantal hits van zijn cd Midnight Vultures waaronder de megahit Loser. RTL5, 22.45-23.20u.

Het uur van de wolf. Over het opvangcentrum voor daklozen L'accueil Bonneau in Montréal in Canada waar enkele jaren geleden uit de vaste klandizie een koor van twintig mannen werd geformeerd. Aanvankelijk zong het koor op straat om wat geld te verdienen maar nu wordt het steeds vaker uitgenodigd om bij speciale gelegenheden op te treden. Ned.3, 23.20-0.15u.

FILM

Look Who's Talking (Amy Heckerling, 1989, VS). Oudbakken maar succesvolle komedie laat de vermeende gedachten van een baby verwoorden door de stem van Bruce Willis. Met Kirstie Alley als alleenstaande moeder en Travolta als zorgzame taxichauffeur. Net5, 20.30-22.10u., met reclame.

When Night Is Falling (Patricia Rozema, 1994, Canada). De regisseuse van I've Heard the Mermaids Singing (1987) legt in haar derde speelfilm haar Gronings-calvinistische wortels bloot: een simpel lesbisch liefdesverhaaltje, vermengd met geloofsdilemma's. Jonge theologe moet kiezen tussen carrière aan protestants college en liefde voor circusmeisje. ZDF, 24.00-1.30u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
20 JANUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)