U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

TV-makers krijgen meer zeggenschap
Staatssecretaris Van der Ploeg wil de positie van programmamakers bij de publieke omroepen in zijn herzieningsplan voor het omroepbestel versterken.

Goede resultaten AOL, Apple en IBM
Internetbedrijf America Online, verwikkeld in een megafusie met mediaconcern TimeWarner, heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar de nettowinst verdrievoudigd van 86 tot 224 miljoen dollar (488 miljoen gulden). De omzet kwam in dezelfde periode uit op 1,6 miljard dollar (3,5 miljard gulden).

De keerzijde van gewenning
Meneer Jansen van ABN-Amro en de medewerkers van de telegrammendienst van KPN Telecom hebben één ding gemeen: ze lachen de klant die zich niet wenst over te geven aan hypothecaire danwel elektronische geneugten (antwoordapparaat, fax, computer, video) niet uit.


Dat het debat over de toekomst van de publieke omroep ook Internet beslaat, blijkt wel uit een initiatief van het actualiteitenprogramma Netwerk. Tot en met zaterdag 22 januari zenden de makers van het programma 24 uur lang uit via 'Nederland 4', die slechts op Internet te bekijken is. De makers willen hiermee aantonen dat tv via Internet mogelijk is. Nederland 4 zal vanaf vanavond 21.00 in 'de lucht zijn'. (www.nederland4.nl)

NRC Webpagina's
20 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)