U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Joods congres dreigt Aegon met boycot in VS
ROTTERDAM, 20 JAN. Het Joods Wereld Congres dreigt verzekeraar Aegon opnieuw met een boycot in de Verenigde Staten. Volgens de organisatie weigert Aegon zitting te nemen in het internationale Holocaust Panel, hetgeen volgens de verzekeraar "volstrekt onwaar" is.

Oproep Karadzic te arresteren
BRUSSEL, 20 JAN. Radovan Karadzic, de voormalige leider van de Bosnische Serviërs, moet dit jaar worden gearresteerd. Zijn aanhouding is cruciaal voor een stabiele vrede in Bosnië. Carla del Ponte, hoofdaanklager bij het Haagse VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden, zei dat gisteren tot NAVO-ambassadeurs in Brussel.

Ex-premier Craxi (65) overleden
ROME, 20 JAN. De voormalige Italiaanse premier Bettino Craxi, bewonderd als politiek vernieuwer, verguisd wegens zijn corruptie, is gistermiddag in zijn woonplaats Hammamet in Tunesië overleden aan een hartaanval. Craxi is 65 jaar geworden.

Zingen is meest beoefende hobby
ROTTERDAM, 20 JAN. Zingen als vrijetijdsbesteding wordt steeds populairder. Zang is zelfs de meest beoefende hobby in Nederland. Van de 1,4 miljoen Nederlanders die aan amateurmuziek doen, besteedden in 1999 ongeveer 600.000 meer dan een uur per week aan zang, zo blijkt uit een NIPO-onderzoek.

Jordan manager bij profbasketbal
WASHINGTON, 20 JAN. Michael Jordan is teruggekeerd in de Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA. De Amerikaan, die wordt beschouwd als de beste basketballer aller tijden, is mede-eigenaar en manager geworden van de Washington Wizards.

Benzine duurder
ROTTERDAM, 20 JAN. Benzine wordt vanaf morgen duurder dan ooit. Alle brandstofprijzen gaan met één cent per liter omhoog. De prijs van super met loodvervanger komt voor het eerst boven de rijksdaalder: 2,51 gulden.


NRC Webpagina's
20 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)