U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Effect van vrijere telecommarkt voorlopig gering
Sinds de liberalisering van de telecommarkt per 1 juli 1997 stegen de telefoonkosten van 30 tot 40 procent van de abonnees. Kabelmaatschappijen zijn nog bijna nergens in Nederland een serieus alternatief voor KPN.

Positie Compaq-topman Pfeiffer in gevaar
Compaq, 's werelds grootste pc-maker, verraste dit weekeinde de financiële wereld met een winstwaar- schuwing. Een incident of het begin van iets ergers? De prijzenslag is in elk geval losgebroken.

Anti-reclame voor het web
Naar verluidt is het zappen een uitvinding van Canadese kinderen die in de jaren zeventig wedstrijdjes deden wie het langst over tv-kanalen kon surfen zonder in een reclameblok te raken. Toen het verschijnsel enige omvang begon aan te nemen, werden er in de Verenigde Staten onmiddellijk congressen aan gewijd. Ongeruste reclamemakers zagen hun doelgroepen wegvluchten.

Frits en de mayo
Het begon vorige week met Wim Duisenberg. Opeens dook in de STER-reclame een pop op, treffend gekneed naar het model van de witgekuifde bankpresident, die pontificaal verkondigde dat de euro in het jaar 2002 veel voordelen zal bieden. Daarop kwam een tweede pop in beeld, een karikaturaal evenbeeld van Frits Bolkestein. ,,Dat hoort u mij niet zeggen", sprak deze, geheel in de typerende, afgemeten Bolkestein-stijl. ,,U hoort mij zeggen dat de euro nú al veel voordelen biedt." Vervolgens bleek dat bij Edah de mayonaise in de aanbieding was.

Serie Joan of Arc gaat naar Net5
CANNES, 13 APRIL. De prestigieuze Amerikaanse dramaserie Joan of Arc zal in Nederland worden uitgezonden door Net5. Als meest serieuze kandidaat gold eerder de KRO. Het kostuumdrama is het vlaggenschip van Endemol Entertainment op de televisiebeurs MIP TV 99 die deze week gehouden wordt in het Zuid- Franse Cannes.

Pulitzerprijs
NEW YORK, 13 APRIL. De Pulitzerprijs voor fictie is gisteren toegekend aan Michael Cunningham. Hij krijgt de prijs voor zijn roman The Hours, in het Nederlands vertaald als De Uren. (AP)

Kansen Olivetti op overname gegroeid
De Italiaanse beurs gaat ervan uit dat de kansen voor Olivetti om te slagen in zijn overnamepoging van Telecom Italia zijn gestegen, maar Olivetti zelf waarschuwt dat de strijd nog lang niet voorbij is. De aandelen Telecom Italia stegen gisteren met 4,5 procent. Beursanalisten verklaren deze stijging uit de nederlaag die Franco Bernabè, de chief executive officer van Telecom Italia, zaterdag leed. Op een aandeelhoudersvergadering die zijn verdedigingsplan had moeten bespreken, werd het quorum niet gehaald. Hierdoor zijn de kansen groter geworden dat het bod van Olivetti, de grootste Europese overnamepoging, slaagt. Vandaag zou topman Bernabè van Telecom Italia in Londen met British Telecom praten over een alliantie. British Telecom en Deutsche Telekom weigerden gisteren commentaar op berichten uit Italië dat zij interesse hebben in Telecom Italia. Ook Telefonica de España zei dat een akkoord niet aan de orde is. SBC Communications (Texas) zei niet in gesprek te zijn. (Marc Leijendekker in Rome)


,,Ondanks de noodtoestand hadden we een geslaagde Pasen. Elke reden voor de familie om bij elkaar te komen is een goede en deze keer hadden we ook werkelijk iets te vieren - we leefden nog steeds." Ivanka Besevic (74), gepensioneerd journalist, schrijft dagelijks over haar leven in Belgrado. ,,Als ik er niet meer ben, (...) neemt een ander familielid het van me over. Totdat er niemand meer van ons over is." Haar dochter publiceert het dagboek op Internet (www.keepfaith.com)

NRC Webpagina's
13 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)