U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Charters niet naar regionale luchthavens'
DEN HAAG, 13 APRIL. Minister Pronk (VROM) vindt het niet wenselijk dat vakantiecharters vanaf regionale luchthavens vertrekken. Al het charterverkeer moet op Schiphol worden geconcentreerd. Als daar geen plaats meer is, moet het aantal vakantiecharters worden beperkt.

'Italië faalde na tunnelbrand'
PARIJS, 13 APRIL. Het reddingswerk bij de brand in de Mont Blanc-tunnel, die op 24 maart aan zeker 41 mensen het leven heeft gekost, zijn ernstig bemoeilijkt doordat de coördinatie tussen de Franse en Italiaanse tunnelbeheerders sterk te wensen overliet. Dat hebben twee hoge Franse ambtenaren van het ministerie van Verkeer vanmiddag in Parijs gezegd. Het Italiaanse reddingsplan is volgens de Fransen nooit op gang gekomen.

Ambtenaar Europese Commissie op zijspoor
BRUSSEL, 13 APRIL. De Europese Commissie heeft ambtenaar Paul van Buitenen zijn functie van intern financieel controleur ontnomen. De Nederlander moet zich gaan bezighouden met het beheer van gebouwen en diensten. Hij was geschorst omdat hij een dossier over fraude en vriendjespolitiek binnen de Europese Commissie naar de Europese Rekenkamer en het Europees Parlement had gebracht. Dat leidde tot onderzoek en uiteindelijk aftreden van de Europese Commissie.

Prijs koopwoning gaat dit jaar nog sneller omhoog
ROTTERDAM, 13 APRIL. De prijzen van koopwoningen zijn in de eerste maanden van dit jaar sneller gestegen dan over heel 1998. Gemiddeld werd een huis in het eerste kwartaal 12,5 procent duurder. Vorig jaar bedroeg de prijsstijging over twaalf maanden 8 procent.

Geen celstraf voor vernieler schilderij
AMSTERDAM, 13 APRIL. De Amsterdammer G.J. van B. (46) die in 1997 met een stanleymes het schilderij Cathedra van de Amerikaanse schilder Barnett Newman vernielde, hoeft niet de gevangenis in. Conform de eis ontsloeg de rechtbank in Amsterdam hem van rechtsvervolging, met de verplichting zich gedurende een jaar te laten behandelen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Acties dreigen bij universiteiten
UTRECHT, 13 APRIL. De onderhandelingen over een CAO bij de universiteiten zijn vastgelopen. De bonden en de werkgeversorganisatie VSNU konden het niet eens worden over de salarissen. De bonden bereiden acties voor.

AMC: ziekte niet door Bijlmerramp
AMSTERDAM, 13 APRIL. Ernstige auto-immuunziekten komen onder de getroffenen en hulpverleners van de Bijlmerramp niet zo vaak voor dat er statistisch gezien een duidelijk verband bestaat met het vliegtuigongeluk. Dat is een van de conclusies uit een onderzoek van het AMC-ziekenhuis in Amsterdam.

Jakarta bepleit bestand O-Timor
JAKARTA, 13 APRIL. De Indonesische regering heeft vanochtend alle partijen in Oost-Timor opgeroepen tot een staakt-het-vuren, en de oprichting aangekondigd van een commissie waarin alle groeperingen uit de Oost-Timorese samenleving zijn vertegenwoordigd. In Oost-Timor dreigt een burgeroorlog tussen voor- en tegenstanders van onafhankelijkheid.

Clinton minachtte de rechtbank
LITTLE ROCK, 13 APRIL. President Clinton is schuldig bevonden aan minachting van de rechtbank. Een rechter in Little Rock, Arkansas, heeft uitgesproken dat Clinton in januari 1998 welbewust een valse getuigenis aflegde, toen hij tegenover de advocaten van Paula Jones onder ede verklaarde geen seksuele relatie te hebben gehad met Monica Lewinsky.

Onderzoek fraude met oormerken
LEEUWARDEN, 13 APRIL. De Algemene Inspectiedienst van het ministerie van Landbouw heeft bij huiszoekingen in Nederland en België honderden gebruikte oormerken van runderen in beslag genomen. De huiszoekingen maken deel uit van een gerechtelijk vooronderzoek naar illegaal hergebruik van oormerken.

NRC Webpagina's
13 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)