U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Een telefoongids in 0,002 seconde thuis
Via satellieten zou het Internetten veel sneller kunnen gaan. De bijbehorende satellietsystemen zijn al in ontwikkeling.



Nederlandse spreektaal wordt in kaart gebracht
Om met computergestuurde apparaten te kunnen praten, niet alleen in losse woorden maar ook in vloeiende zinnen, wordt de Nederlandse spreektaal minutieus vastgelegd.



Ritzen: toch nummer voor scholieren
De Registratiekamer vindt het ,,heel bezwaarlijk'' dat minister Ritzen (Onderwijs) alsnog een nummer voor scholieren wil invoeren. Ritzen heeft daartoe gisteren een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd.



Jorritsma verwerpt bezwaren FM-indeling
Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) heeft de bezwaarschriften van vijftien commerciële radiostations tegen de nieuwe FM-frequentieverdeling per 1 januari 1998 van de hand gewezen.



Tv-rechten op voetbal weg bij KNVB
Het wordt de KNVB in het lopende seizoen nog niet verboden de uitzendrechten voor samenvattingen van het betaalde voetbal te verkopen.



Vertraging vergoeding aan auteurs
Schrijvers, illustratoren, uitgevers, en fotografen krijgen in de laatste maand van dit jaar een voorschot op hun leenrechtvergoeding.



Engelenzender uit de lucht
'De Engelenzender' van kunstenares Moniek Toebosch, 'hemelse' muziek die de automobilist rijdend over de Houtribdijk door het IJsselmeer op FM 98.0 kon ontvangen, houdt eind dit jaar op te bestaan.



Makers Bondfilm aangeklaagd
Drie scenarioschrijvers zijn in Los Angeles een rechtzaak begonnen tegen de producent van de laatste James Bond-film, Tomorrow Never Dies, omdat deze hun script zou hebben gestolen.



Softwarebedrijven winnaars bij euro
Niemand kan om de invoering van de Europese munt heen. Voor de meeste bedrijven betekent de euro een kostenpost, maar producenten van software verwelkomen de nieuwe munt als een aantrekkelijke goudmijn.



Honderden hits voor een prikkie
Voordat de nieuwe cd van de Stones uitkwam in Nederland waren er al mensen die 'm hadden. Gratis, in cd-kwaliteit, via Internet. Het is de ultieme nachtmerrie van de cd-industrie, erger nog dan de goedkope cd's die vanuit Amerika via Internet worden aangeboden.




De Titanic zonk in de nacht van 14 op 15 april 1912 op weg naar New York. Ongeveer 1500 mensen kwamen om bij deze scheepsramp die nog steeds tot de verbeelding spreekt. De virtuele tentoonstelling van de Encyclopedia Britannica over de Titanic laat allerlei scheepsonderdelen en gebruiksvoorwerpen, zoals de telegraaf en de schroef, zien. De navigatie van de site laat overigens te wensen over.

(titanic.eb.com)

NRC Webpagina's
23 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)