U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kartelwet overtreden, recordhoge geldstraf
WASHINGTON, 23 DEC. Het Nederlandse offshore-constructiebedrijf HeereMac moet in de VS een boete van 49 miljoen dollar betalen wegens overtreding van de kartelwetgeving. In een schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie bekennen HeereMac en twee andere bedrijven dat ze betrokken waren bij internationale samenzweringen om frauduleuze offertes uit te brengen.

Financiële crisis Korea verbijstert nieuwe president
TOKIO, 23 DEC. De Zuid-Koreaanse munt en beursindex zijn vandaag verder gekelderd na commentaar van de toekomstige president, Kim Dae-jung, dat hij ,,overdonderd'' is door de slechte financiële situatie van het land.

PTT kan stroom kerstpost niet aan
ROTTERDAM, 23 DEC. PTT Post slaagt er niet in alle kerstpost op tijd te bezorgen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf komt dit doordat ongebruikelijk veel mensen hun kerstkaarten pas dit weekeinde of daarna op de bus hebben gedaan.

Opnieuw debat over positie Soeharto
JAKARTA, 23 DEC. In Indonesië is de discussie over de positie van president Soeharto opnieuw opgelaaid. Aanleiding is de opmerking van Soeharto's oudste dochter, Siti Hardyanti Rukmana, dat haar vader zich komend voorjaar beter niet voor een nieuwe termijn als staatshoofd kan laten kiezen.

Onderzoek naar optreden van BVD-directeur
ROTTERDAM, 23 DEC. Het openbaar ministerie in Rotterdam onderzoekt of het bestuur van de Stichting Het Tijdschrift voor de Politie, voorgezeten door BVD-directeur drs.Nic van Helten, zich schuldig heeft gemaakt aan onbehoorlijk en onzorgvuldig bestuur.

Huizenverkoop op recordniveau
VOORBURG, 23 DEC. De Nederlandse bouwbedrijven hebben een recordaantal nieuwe koopwoningen verkocht. Tot en met oktober steeg de verkoop met 16 procent. De gemiddelde prijs ging met 8,5 procent omhoog tot 296.000 gulden.

Tsjetsjenen overvallen basis
MOSKOU, 23 DEC. Bij een gewapende overval op een Russische tankbasis op 85 kilometer van de grens met Tsjetsjenië zijn maandag vermoedelijk vier doden gevallen. In vrachtauto's, een gekaapte bus en te voet door de bossen zijn de meeste overvallers naar Tsjetsjenië ontkomen.

Duitse fraudeur krijgt zes jaar
FRANKFURT, 23 DEC. De vroegere Duitse projectontwikkelaar Jürgen Schneider is vanochtend veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar en 9 maanden. Daarmee kwam een eind aan het grootste naoorlogse fraudeproces van Duitsland. Schneider bouwde met enorme bankleningen een vastgoedimperium op dat in 1994 bezweek onder schulden.

Shell koopt helft van InterGen
ROTTERDAM, 23 DEC. De Koninklijke/ Shell Groep neemt een belang van 50 procent in het Amerikaanse InterGen, gespecialiseerd in elektriciteitsproductie en de bouw van centrales. Daarover is overeenstemming bereikt met de Amerikaanse moeder van InterGen, Bechtel.

Ritsma rijdt 10.000 m in Nagano
ROTTERDAM, 23 DEC. Het Nederlands Olympisch Comité heeft Rintje Ritsma aangewezen voor deelname aan de 10.000 meter op de Olympische Winterspelen in Nagano. Door een 'foute wissel' werd Ritsma zondag gediskwalificeerd bij de NK afstanden. Dat is de Fries niet aangerekend. De zondag door ziekte afwezige Gianni Romme is aangewezen voor de vijf en de tien kilometer.

NRC Webpagina's
23 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)