U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Jorritsma verwerpt bezwaren FM-indeling


DEN HAAG, 23 DEC. Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) heeft de bezwaarschriften van vijftien commerciële radiostations tegen de nieuwe FM-frequentieverdeling per 1 januari 1998 van de hand gewezen. De afgewezen stations kunnen nu terecht bij de bestuursrechter en eventueel in hoger beroep bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.

Vanaf 1 januari zitten Sky Radio, Radio 538, Radio Noordzee Nationaal, Veronica Hitradio, Classic FM en Jazz Radio op de FM-band.

Eerder hebben de vijftien afgewezen stations via de Rotterdamse bestuursrechter in kort geding geprobeerd de minister op andere gedachten te brengen. De rechter wilde de beslissingen van de minister niet van tafel vegen omdat er nog een normale bezwaarprocedure liep. Maar hij vond wel dat de minister de besluiten veel beter moest motiveren.

Daarop werd alle gegadigden voor een FM-frequentie gevraagd om met recent materiaal te komen over de beluistering en de investeringen. Mede op basis van dat materiaal is de bewindsvrouwe nu tot haar definitieve standpunt gekomen.

Overigens heeft de minister nog wel een kerstpresentje voor Arrow Classic Rock en Q FM. Die krijgen de middengolffrequenties waarvan Veronica per 1 januari 1998 afstand doet. Het betreft de frequenties AM 828 kHz (Classic Rock) en AM 1224 kHz (Q FM). (ANP)

NRC Webpagina's
23 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)