U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


De veranderingen
in NRC Handelsblad
zullen niet
onopgemerkt blijven

Kamer stemt in met Groene-Harttracé
Een meerderheid van de Tweede Kamer bestaande uit PvdA, VVD en D66 heeft in het slotdebat over de hogesnelheidslijn ingestemd met het kabinetsvoorstel deze aan te leggen door een tunnel onder het Groene Hart.


E C O N O M I E :


Bedrijfsleven optimistisch over economie
Het Nederlandse bedrijfsleven is optimistisch over de economische ontwikkeling voor 1997. Ook voor de jaren daarna valt geen economische inzinking te verwachten. Dit blijkt uit onderzoek van de Kamers van Koophandel onder 65.000 ondernemers dat vanochtend is gepresenteerd.


H O O F D A R T I K E L :


Concentratie
DE PASSAGIERS die een vliegreis maken zullen binnenkort merken dat er nog maar twee fabrikanten van grote vliegtuigen in de wereld bestaan: Airbus en Boeing. Na de aangekondigde overname van McDonnell Douglas door Boeing hebben de Amerikanen het initiatief in de internationale vliegtuigindustrie stevig in handen genomen. Uit de combinatie van Boeing en McDonnell komt de grootste civiel-militaire vliegtuigfabrikant ter wereld voort.


S P O R T :


Staatsen mag nieuw tv-contract sluiten
Om half één vannacht klonk er een dankbaar applaus uit de Johan Cruijff-zaal van het 'trainingscenter' van de KNVB. In een allerlaatste tegemoetkoming aan de vergadering toonde het afgetreden sectiebestuur zich bereid namens 33 clubs de rechten van de integrale- en live-uitzendingen voor 2,5 jaar te verkopen. Voorzitter Staatsen maakte dat gebaar op zijn tandvlees, want hij werd de laatste uren gekweld door helse rugpijnen.


NRC Webpagina's
17 DECEMBER 1996

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)