` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Endemol blijft op voetbal azen
Ondanks de mislukking van Sport7 is Endemol in beginsel opnieuw geïnteresseerd in de uitzendrechten van het Nederlands betaald voetbal. Daarop bieden opent wellicht de weg naar aantrekkelijke produktiecontracten. Dat zegt John de Mol, president van Endemol, vandaag in een interview met NRC Handelsblad.

Nederlander onder slachtoffers van bloedbad
MOSKOU, 17 DEC. In Tsjetsjenië zijn vanochtend zes buitenlandse medewerkers van het Internationale Rode Kruis (ICRC), onder wie een Nederlander, door onbekenden vermoord. Naar aanleiding van het bloedbad heeft het ICRC besloten al zijn activiteiten in Tsjetsjenië met onmiddellijke ingang te staken.

Spong eist nieuw proces Hakkelaar
AMSTERDAM, 17 DEC. De rechters die het Octopus-proces voor de Amsterdamse rechtbank leiden zijn ,,ontoelaatbaar vooringenomen'' en moeten daarom onmiddellijk worden vervangen. De Haagse advocaat G. Spong heeft om die reden vanmiddag bij de Amsterdamse rechtbank een wrakingsverzoek ingediend.

Antonov stort neer, 17 doden
MOSKOU, 17 DEC. Een vliegramp bij Pskov in het noordwesten van Rusland heeft vanmiddag het leven gekost aan alle inzittenden van een Russisch vliegtuig. Het toestel, een Antonov-12 met tien passagiers en zeven bemaningsleden, stortte bij het opstijgen neer. Onder de slachtoffers is de commandant van het militaire district St. Petersburg, generaal Sergej Seleznjov.

Staking Griekse ambtenaren
ATHENE, 17 DEC.Duizenden ambtenaren in Griekenland zijn gisteren in staking gegaan tegen de begroting van de regering Simitis, die voorziet in forse bezuinigingen en hogere belastingen om het land in 2001 deel te laten uitmaken van de Economische en Monetaire Unie.

KLM-vliegers toetsen plan in VS
ROTTERDAM, 17 DEC. De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) schakelt US-ALPA in, de machtige Amerikaanse vakbond voor piloten, om Focus 2000 tegen het licht te houden, de omstreden reorganisatieplannen van de KLM. De Nederlandse vliegers twijfelen aan de onderbouwing van de plannen en vragen zich af of de eis van 14 procent rendement op het eigen vermogen wel zo nodig is.

Israel verwerpt kritiek Clinton
JERUZALEM, 17 DEC. Israel heeft kritiek van de Amerikaanse president Clinton op premier Netanyahu's nederzettingenbeleid vandaag gebagatelliseerd. Volgens een woordvoerder van Netanyahu betreft het een ,,kleine semantische escalatie''.

Duitse Groenen verlaten partij
BONN, 17 DEC. Een prominente Oostduitse parlementariër uit de fractie van de Groenen, Vera Lengsfeld, is overgestapt naar de regerende christen-democratische CDU. Samen met Lengsfeld verlaten nog vijf leden van de Groenen de partij, zo is vanmorgen in Berlijn bekendgemaakt.

Actie fokkers 'onaanvaardbaar'
DEN HAAG, 17 DEC. Minister Van Aartsen (Landbouw) noemt de acties van Franse kalverfokkers tegen Nederlandse vleesvervoerders ,,onaanvaardbaar''. Hij zei dat gisteren in Brussel. De actievoerders haalden gisteren enkele vleeswagens leeg en verbrandden de lading. Volgens de boeren bevoordeelt een Europese subsidieregeling de Nederlandse fokkers.

Sloop Wembley
LONDEN, 17 DEC. Wembley, het beroemde stadion in Londen met het heilige gras, gaat tegen de grond. Op dezelfde plaats zal een hypermoderne sportarena verrijzen. De Britse sportbond heeft dit vanmiddag bekendgemaakt. Londen kreeg bij de realisering van de toekomstplannen voorkeur boven Manchester, Birmingham, Sheffield en Bradford, steden die eveneens plannen voor nieuwe stadions hebben. Het nieuwe Wembley gaat omgerekend ongeveer 450 miljoen gulden kosten. De nationale loterij financieert daarvan 275 miljoen gulden. Het oude Wembley werd gebouwd in 1923 en was de locatie van de Olympische Spelen van 1948, het WK 1966 en het EK 1996.

NRC Webpagina's
17 DECEMBER 1996


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)