U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Beursgang World Online

Nieuws

Overname door Tiscali

Na de beursgang World Online

Voor de beursgang

Links

Tegenstrijdige verklaringen World Online
(6 april 2001)
De nasleep van de beursgang van World Online zet zich in de rechtszaal voort. De verklaringen van getuigen zijn soms moeilijk met elkaar te rijmen.

Praten over WOL wil niet vlotten
(9 maart 2001)
ABN Amro en World Online verschenen gisteren wederom in de juridische arena. Uit getuigenverhoor moet blijken of friends & families van het bedrijf zijn bevoordeeld bij de beursgang.

Tiscali snijdt diep in World Online
(23 februari 2001)
Met het collectieve ontslag van de 58 werknemers van World Online in Zwitserland is de Italiaanse internetprovider Tiscali begonnen met de uitvoering van het Europese herstructureringsplan dat voortvloeit uit de overname van WOL. Verwacht wordt dat daarbij ook in Nederland mensen zullen worden ontslagen.

World Online lijdt bijna 1 miljard verlies
(16 februari 2001)
World Online heeft vorig jaar een verlies van ruim 400 miljoen euro (ruim 880 miljoen gulden) geboekt op een omzet van 220 miljoen euro. Dat heeft het Italiaanse Tiscali, de nieuwe eigenaar van de internetaanbieder, gisteren bekend gemaakt.

ABN van geen kwaad bewust bij WOL
(15 februari 2001)
Had u maar beter moeten lezen. Met dat korte verwijt is de reactie samen te vatten die ABN Amro gisteren heeft geformuleerd op de beschuldigingen van de advocaten Spong en Hammerstein in de zaak World Online. De advocaten vertegenwoordigen beleggers die zich benadeeld voelen door de beursgang van het interbedrijf, vorig jaar maart.

Exodus bij World Online
(13 februari 2001)
Van de 25 World Online-managers die naar het Italiaanse Tiscali zouden gaan zijn er nog maar vier over. In december vorig jaar nam Tiscali, de op één na grootste internetaanbieder in Europa, World Online (WOL) over.

Nina Brink terug in de schijnwerpers
(31 januari 2001)
Ze keren terug in de schijnwerpers, de hoofdrolspelers in het drama World Online: oprichter Nina Brink, topman James Kinsella, bestuurder Wilco Jiskoot (ABN Amro) en financieel bestuurder Ruud Huisman.

Overnametempo Tiscali is gok van Renato Soru
(9 januari 2001)
De overname van World Online is nauwelijks afgerond, maar Tiscali is alweer toe aan een nieuwe acquisitie. Expandeert het Italiaanse internetbedrijf niet te snel?

WOL eist miljarden van VEB
(28 december 2000)
Als de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) de rechtszaak tegen World Online voortzet kan het rekenen op een tegenclaim die 16 keer zo groot is. Dit heeft een woordvoerster van World Online vanmorgen bevestigd.

WOL nu definitief van Tiscali
(7 december 2000)
Tiscali doet zijn bod op World Online (WOL) gestand. De Italiaanse internetprovider maakte vanochtend bekend dat 96,1 procent van de aandelen in handen is aangemeld. Daarmee komt een einde aan de beursnotering van World Online, dat in maart bij de beursgang een introductieprijs van 43 euro kreeg. Vanochtend was het aandeel 10,90 euro waard, maar klom later naar 12,25 euro.

Belegger WOL laat buitenkans liggen
(7 december 2000)
Drie uur lang lag er vanochtend een buitenkans rond de overname van World Online. "We hebben met deze stock vanaf dag één dingen gehad die we niet konden verklaren."

VEB eist 100 mln euro van WOL
(5 december 2000)
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) eist honderd miljoen euro namens beleggers die gedupeerd zijn bij de beursgang van World Online. Directeur P. de Vries heeft zijn schadeclaim gisteren neergelegd in een persoonlijke ontmoeting met P. van Schilfgaarde, de advocaat van World Online.

Jasperina als Nina in satire VPRO
(24 november 2000)
Jasperina de Jong vertolkt de rol van Nina Brink in een VPRO-televisieprogramma dat komend voorjaar te zien is. Het programma over Brink is een aflevering in de televisieserie 25 minuten van Arjan Ederveen.

Regie strak, opkomst slap bij WOL
(23 november 2000)
De aandeelhoudersvergadering over de overname van World Online is vanmorgen om 11.00 uur begonnen onder matige belangstelling en een strakke regie.

World Online in de tegenaanval met claim
(22 november 2000)
World Online stelt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) aansprakelijk voor schade die het lijdt als gevolg van de negatieve publiciteit van een civiele rechtszaak.

Aangifte commissarissen WOL
(15 november 2000)
Advocaat G. Spong bereidt een aangifte voor tegen commissarissen van internetaanbieder World Online. Dat heeft hij vanochtend verklaard.

Een pettenprobleem
(15 november 2000)
Drie van de vier commissarissen bij World Online dragen meerdere petten. Wie gaat voor, het bedrijf of de belegger?

Justitie bereidt strafzaak voor tegen Brink
(14 november 2000)
Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen World Online (WOL) en N. Brink, oprichtster van het internetbedrijf. Dat blijkt uit het proces-verbaal van de inval, gisteren, in het hoofdkantoor van WOL in Rotterdam.

Over eurotekens en spelfouten
(10 november 2000)
Een aantal passages in de dagvaardingen van de VEB en de advocaten Spong en Hammerstein, lijkt sterk op elkaar. Enkele voorbeelden.

VEB beticht advocaten van plagiaat
(10 november 2000)
De advocaten G. Spong en O. Hammerstein hebben hun dagvaarding in de zaak World Online voor een groot deel gekopieerd van de dagvaarding van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

'Belegger WOL op verkeerde been gezet'
(9 november 2000)
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) daagt zes partijen in de rechtszaak die voortkomt uit de beursgang van World Online. Dat heeft de vereniging gisteren bekendgemaakt.

Topman van WOL laat zijn opties lopen
(7 november 2000)
Bestuursvoorzitter James Kinsella van World Online moet bij de overname door het Italiaanse Tiscali een winst op zijn opties van bijna 11 miljoen gulden laten lopen. Verzilvering van de opties zou Kinsella op een grote aanslag van de fiscus komen te staan.

WOL houdt groei en kosten in toom
(31 oktober 2000)
World Online heeft in het afgelopen kwartaal de kosten onder controle gekregen. Daar staat tegenover dat de internetaanbieder in de maanden juli tot en met september nauwelijks is gegroeid.

Brink praat, advocaat geniet
(23 oktober 2000)
Nina Brink, medeoprichter en nog steeds grootaandeelhouder van World Online (WOL), zet vraagtekens bij de overname van het bedrijf door het Italiaanse Tiscali en vindt dat de nieuwe directie op weerzinwekkende wijze met het personeel omgaat.

Nieuwe zaak tegen top van World Online
(20 oktober 2000)
Commissarissen van World Online hebben op de dag van de beursgang aandelen in het bedrijf verkocht. Dat zegt advocaat R. Imhof van het Utrechtse advocatenkantoor CMS Derks Star Busman Hanotiau.

Premie Tiscali voor World Online is verdampt
(10 oktober 2000)
Door de aanhoudende koersdaling van het aandeel Tiscali is de premie die de Italianen wilden betalen voor World Online geheel verdwenen. De Italianen willen hun bod toch doorzetten.

Tiscali lift mee naar de top
(16 september 2000)
Tiscali is na de recente overname van World Online het op een na grootste internetbedrijf van Europa. De expansie gaat volgens topman Soru verder. Liefst slim meeliftend op de rug van grote telecomconcerns of van een financiële zwaargewicht uit Azië. "Alle kansen maar niet de risico's."

Afscheid World Online voor Brink lucratief
(13 september 2000)
Als de overname door Tiscali doorgaat, springt World Online-oprichter Nina Brink er nog aardig uit.

Nina Brink weg bij World Online
(13 april 2000)
Nina Brink van World Online treedt terug als voorzitter van de Raad van Bestuur van deze Internetprovider. Dat heeft het bedrijf vanmiddag bekendgemaakt. Simon Duffy, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van World Online, zal haar taken voorlopig waarnemen. Brink blijft wel als adviseur aan het bedrijf verbonden

Zie ook: Verklaring Raad van Bestuur WOL

NRC Webpagina's
6 april 2001

   

Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC Handelsblad