U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Beursgang World Online

Nieuws

Na de beursgang World Online

Voor de beursgang

Links

Premie Tiscali voor World Online is verdampt

Door een een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 10 OKT. Door de aanhoudende koersdaling van het aandeel Tiscali is de premie die de Italianen wilden betalen voor World Online geheel verdwenen. De Italianen willen hun bod toch doorzetten.

De koers van het Italiaanse Tiscali is gisteren gedaald met 15 procent tot onder 30 euro, World Online verloor 1,30 euro op 11,80 euro. Vanmorgen boekten beide aandelen enig herstel. Voordat de Italiaanse internetaanbieder Tiscali zijn bod op 6 september bekendmaakte noteerde World Online nog 15,80 euro. Gerekend met een koers van 30 euro voor het aandeel Tiscali heeft het bod een waarde van minder dan 15 euro.

World Online en Tiscali streven ernaar voor eind oktober een biedingsdocument gereed te hebben. Als minder dan 80 procent van de aandelen wordt aangemeld kan Tiscali het bod toch doorzetten, maar in dat geval is wel opnieuw toestemming nodig van de raad van commissarissen van World Online.

De relatief zeer zware koersval die Tiscali gisteren doormaakte heeft volgens financieel analisten te maken met arbitrage op de financiële markten. Het verschil tussen de waarde van het Tiscalibod en de koers van World Online schommelt nog rond de 17 procent De korting lag eind vorige maand nog hoger. Volgens analist M. Fleskens van zakenbank Metzler zijn beleggers enigszins gerustgesteld door de expliciete verklaring van Tiscali dat het bod ook bij een voortgaande koersdaling zal worden doorgezet.

Met zijn aanhoudende koersdalingen volgt het aandeel Tiscali een trend in de sector. Ook het aandeel T-Online, Europa's grootste internetaanbieder staat al geruime tijd onder druk. Op de Italiaanse beurs is het vertrouwen van beleggers tevens geschaad door een onderzoek naar mogelijk fraude bij Freedomland ITN. Dit bedrijf maakt surfen op internet via de tv mogelijk.

World Online heeft gisteren bekendgemaakt dat het zijn belang in de Duitse zakelijke internetaanbieder Nacamar uitbreidt met 32,8 procent tot 100 procent. World Online zal de overname financieren met kasgeld en door het uitgeven van 1,9 miljoen aandelen. World Online verwierf zijn meerderheidsbelang in Nacamar vorig jaar. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal heeft gisteren bericht dat Tiscali behalve met World Online ook in bespreking is met de Franse aanbieder Free. Free heeft 550.000 abonnees. Tiscali geeft op de berichtgeving over de mogelijke overname geen commentaar.

NRC Webpagina's
10 oktober 2000

   

Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC Handelsblad