U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Ramp Enschede

Nieuws

Logboek

Onderzoek

Feiten

Slachtoffers

S.E. Fireworks

Vuurwerk en veiligheid

Reageer

Links

Verdachte Enschedeër 'was bij meer'

Door onze correspondent
ENSCHEDE, 12 FEBR. De 33-jarige Enschedeër die wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichting bij S.E. Fireworks, op 13 mei vorig jaar, heeft tegenover de politie verklaard dat hij op het moment dat de brand uitbrak, bij een recreatieplas buiten de stad was. Dit zegt een broer van de verdachte.

De man zit vast sinds 26 januari. Vrijdag werd zijn voorlopige hechtenis met dertig dagen verlengd.

Volgens de broer van de verdachte gelooft justitie de door hem afgelegde verklaring niet omdat er met de mobiele telefoon van de verdachte die middag gesprekken zijn gevoerd vanuit het rampgebied.

Ook vindt justitie het verdacht dat de werkloze Enschedeër veel geld op zijn bankrekening heeft staan. Het geld is volgens de broer, die zijn verhaal anoniem deed op Radio Oost, verdiend met zwart werken in de bouw in Duitsland.

De drie Enschedeërs die worden verdacht van meineed zijn de vriendin en twee vrienden van de verdachte. De twee vrienden hebben verklaard die middag samen met hem op recreatieplas Het Rutbeek te zijn geweest. De 33-jarige Enschedeër wordt volgens zijn broer ook verdacht van het in brand steken van een auto, in juni vorig jaar. De advocaat van de verdachte voelt zich overvallen door het besluit om de voorlopige hechtenis met dertig dagen te verlengen. In afwachting van contact met zijn cliënt wil hij niets zeggen.

De explosies en de brand bij S.E. Fireworks kostten aan 22 mensen het leven.

NRC Webpagina's
12 februari 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad