U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Ramp Enschede

Nieuws

Logboek

Onderzoek

Feiten

Slachtoffers

S.E. Fireworks

Vuurwerk en veiligheid

Reageer

Links

Kok: 'diepgaand onderzoek'

Door een onze correspondent ANDRÉ RITSEMA
ENSCHEDE, 14 MEI. Er komt een grondig en diepgaand, onafhankelijk onderzoek naar de lokatie van de vuurwerkopslagplaats S.E. Fireworks in Enschede. Dat heeft premier W. Kok zondagmiddag gezegd op een persconferentie na een bezoek, met koningin Beatrix, aan het rampgebied. Hij wilde verder niet ingaan op vragen over dit onderwerp.

Kok sprak van een ,,afschuwelijke ramp''. ,,Als je daar rondloopt, kun je je gevoelens niet onder woorden brengen. Alles is weg. Dit is het meest vreselijke dat een mens kan overkomen.'' Bij het ongeluk zijn tot nu toe dertien doden ge´dentificeerd. Er raakten 541 mensen gewond, een onbekend aantal mensen wordt nog vermist. Het zoeken wordt bemoeilijkt door de grote hitte die nog altijd rond de panden hangt. De verwachting is dat er nog meer doden zullen worden gevonden.

De premier sprak zijn waardering uit de voor de massale hulpverlening, die volgens hem vrij snel op gang kwam. Uit het gehele land en uit het buitenland is hulp aangeboden. Bij de afwikkeling van de hulpverlening zal ,,geld geen rol spelen'', aldus Kok. Het gaat er nu eerst om dat de mensen zo goed en zo snel mogelijk worden geholpen, zei hij.

De twee grote opvanglocaties, de Pathmoshal en de Diekmanhal, worden vandaag gesloten. De eerste werd vanochtend al gesloten, de tweede zou in de loop van de middag worden gesloten. Voor zo'n 300 mensen is tot nu toe vervangend onderdak geregeld.

NRC Webpagina's
14 mei 2000
14.30 uur

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad