U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Lux

Profiel

Boeken

Cultureel Supplement

Wetenschap en Onderwijs

Zaterdags Bijvoegsel

Magazine

Titaantjes

Het Nederlands Philharmonisch Orkest geeft olv Jurjen Hempel in de serie Titaantkes met muziek van zeer jonge componisten twee concerten met werk van de 17-jarige Wilbert Bulsink (Ontdekkingen, Pianoconcert en Commentaren voor piano en blaasensemble), Berio (Eindrücke) en Strawinsky (Symfonie in drie delen). Bulsink bespeelt in zijn eigen werk de piano. 27, 28 april 20u15 Beurs van Berlage Amsterdam.

Milhaud/Messiaen

Het Nederlands Kamerkoor maakt olv Stephen Layton een tournee met werken voor koor a cappella van Darius Milhaud en Olivier Messiaen. 26 april 20u15 Pieterskerk Utrecht; 17 april Grote of St, Laurenskerk Alkmaar; 28 april 20u15 Musis Sacrum Arnhem; 3 mei 20u15 Beurs van Berlage Amsterdam; 5 mei 20u15 Oosterpoort Groningen; 6 mei 17u Miniemenkerk Brussel.

Kagel

Onder de titel Getal & affect/ Structuur en expressie voert het Asko Kamerkoor olv Jos Leussink muziek uit van Mauricio Kagel en Tom Johnson. 26 april 20u30 Muziekcentrum Den Bosch; 27 april 20u30 Posthoornkerk, Haarlemmerstraat Amsterdam; 28 april 20u30 Korzo Theater Den Haag; 10 mei 20u30 Provadya Alkmaar.

Sokolov

De pianist Grigory Sokolov speelt 2 mei 20u15 muziek van Couperin, Mozart en Franck tijdens een recital in de Jurriaanse Zaal van De Doelen, Rotterdam.

Enkelriet

De Eerste Nederlandse Enkelriet Conventie voor klarinettisten en saxofonisten vindt 28 en 29 april plaats in het gebouw voor K en W van de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, Mariaplaats 27. Workshops, masterclasses, lezingen, vragenuurtjes en een expositie. Inl www.

nerv.nl Res 0598-395147.

Strijkersconcours

Het zestiende Internationaal Kamermuziekconcours voor Strijkers Charles Hennen vindt plaats op 28 april in de concertzaal van de Muziekschool in Hoensbroek en op 28 en 29 april in het Bernardinuscollege in Heerlen. Inl www.chc.nl. Res 045-5716607.

Chris Potter Group

Rietblazer Chris Potter kan ondanks zijn jeugdige leeftijd (30) al gerekend worden tot de internationale jazz-eredivisie. Hij maakte naam als sideman van o.a. Dave Holland, John Patitucci en Steely Dan, maar weet ook als leider van zijn eigen band te overtuigen. Onlangs leverde hij met Gratitude een nieuw album af waarop hij zich bezint op zijn invloeden en voorbeelden. Daar zal hij op 27 april in het Tilburgse Paradox zeker wat van laten horen.

Cachaíto Lopez Descarga

Bassist Orlando 'Cachaíto' López is de enige muzikant die in alle nummers van de Buena Vista Social Club te horen is en geldt dan ook als de spil van de befaamde Cubaanse band. López is een vernieuwer en vermengt traditionele són en mamba met elementen uit de jazz en reggae. Bovendien is hij niet vies van een vettig akkoordje op het Hammondorgel of een aan de hiphop ontleende beat. 28 april is deze Cubaanse meester van de groove te beluisteren in het Amsterdamse BIMhuis.

Dido

Zangeres van het refrein uit Eminems Stan werkt aan nummers voor een nieuw Britney Spears-album en vindt tussendoor nog tijd om aan haar eigen solosucces te bouwen. 29 april 013, Tilburg.

Spooks

Hiphop met soul, bekend van de hit Things I've seen. 29 april Melkweg, Amsterdam.

NRC Webpagina's
26 APRIL 2001


ARCHIEF AGENDA 

 VOORKEUR: 


FILM 
MUZIEK  
THEATER 
MUSEA 
GALERIE 

Wijnspreekuur
Wijnspreekuur 


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad