U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

Lux

Profiel

Boeken

Cultureel Supplement

Wetenschap en Onderwijs

Zaterdags Bijvoegsel

Magazine

Raul Marroquin

In de jaren zeventig was Raul Marroquin een van de pioniers van de Nederlandse videokunst. Hij maakte diverse onafhankelijke radio- en televisieproducties en experimenteerde met verschillende vormen van telecommunicatie. Daarnaast maakte hij meer formele, veelal door Fluxus geïnspireerde kunstwerken. In Galerie Artkitchen heeft Marroquin een tentoonstelling samengesteld met werken die hij de afgelopen tien jaar maakte. Onder de noemer 'De Verbeelding van Precisie' is een grote verzameling meetinstrumenten bijeengebracht, zoals horloges, rolmaten, maatbekers en barometers. T/m 19 mei, Herengracht 160, Amsterdam. Do t/m za 14-18u.

Art Affairs

Volgende maand verhuist Art Affairs van de Lijnbaansgracht naar haar verbouwde kantoorruimte aan de Wittenburgergracht. De laatste expositie op de oude locatie combineert foto's van vaste kunstenaars van de galerie (Ulay, Dieter Appelt en John Coplans) met foto's van jonge kunstenaars als Katrin Korfmann en Carla van de Puttelaar. De tentoonstelling The Bodys Performance laat hun gedeelde fascinatie voor het menselijk lichaam zien. 28 april t/m 26 mei, Lijnbaansgracht 316, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

Peter Struycken

Op zijn expositie Structured Colours in Galerie de Expeditie presenteert Peter Struycken een nieuwe serie werken die de complexiteit van de waarneming onderzoekt. De serie bestaat uit een aantal vierkante foliebladen van ruim een vierkante meter, waarop zuivere pigmenten gebrand zijn. Van een afstand lijken de beelden nog het meest op luchtfoto's van rivierlandschappen, maar bij nadere beschouwing is te zien dat de werken zijn opgebouwd uit kleine gekleurde vierkantjes. De serie herinnert aan Struyckens werken uit de jaren zestig en zeventig en is gebaseerd op klassieke kleurtheorieën. T/m 19 mei, Leliegracht 47, Amsterdam. Wo t/m vr 10u30-18u, za 14-18u.

Haagse Rondgang

Zondag wordt de Haagse Rondgang georganiseerd. Aan deze omvangrijke kunstroute nemen negentien Haagse galeries en kunstenaarsinitiatieven deel. Er worden verschillende exposities geopend (o.a. bij Galerie Ramakers en Meier van Eijsinga), er is een high tea op de Vrije Academie en een afterparty in de SCSIbar met optredens van BMB con, Phako en Syncom Data. In Galerie de Ooievaar luidt Erwin van Amstel zijn foto- expositie over Ierland in met Irish coffee. 29 april van 13-17u. Inl 070-3925359 of www.haagserondgang.com.

En verder

Sculpturen van Theo Niermeijer t/m 26 mei in Galerie Espace, Keizersgracht 548, Amsterdam; schilderijen van Vanessa Jane Phaff en foto's van Desiree Palmen t/m 20 mei in Galerie Reuten, Fokke Simonszstraat 49, Amsterdam; sculpturen van Nicolas Dings t/m 2 juni in Galerie de Zaal, Koornmarkt 4, Delft; schilderijen van Klaas Gubbels t/m 27 mei in Galerie Wansink, Neerstraat 76, Roermond

NRC Webpagina's
26 APRIL 2001


ARCHIEF AGENDA 

 VOORKEUR: 


FILM 
MUZIEK  
THEATER 
MUSEA 
GALERIE 

Wijnspreekuur
Wijnspreekuur 


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad