U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Schuld en boete
Kun je schuld afkopen tegenover een slachtoffer door jezelf ook iets verschrikkelijks aan te doen? Kan het slachtoffer daar troost in vinden? Die vraag speelt in de televisiefilm De trein van zes uur tien, gisteren voor de tweede keer op televisie.


T V   V O O R A F :


Onze mariniers
De makers van Mariniers! drie eeuwen actie hebben de lijfspreuk van het Korps "zo wijd de wereld strekt" nogal letterlijk genomen. Zij nemen de kijker in een klein uur mee naar de stuifsneeuw van de Noordpool, naar de confrontatie van drie mariniers met een miereneter en een aap in de jungle van Midden-Amerika en veelvuldig naar de huiskamer van talrijke, heel tevreden oudgedienden.


F I L M   V O O R A F :


Wat is er leuk aan wraak?
In de hoogtijdagen van het feminisme schreef Fay Weldon de ene vilein komische roman na de andere over het onvermogen van de seksen om zich met elkaar te verstaan. In mijn herinnering hoorde The Life and Loves of A She-Devil niet bij haar sterkste boeken. Eendimensionaal. Flauw. Niet om te lachen. De film She-Devil is zo mogelijk nog eendimensionaler dan het boek, want je mist Weldons sardonische terzijdes.


NRC Webpagina's
15 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad