U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Massale doding van Britse dieren
In het Verenigd Koninkrijk heeft de mond- en klauwzeerepidemie met in totaal 231 gevallen een grotere omvang bereikt dan de vorige grote uitbraak, in 1967. Vanmiddag maakte de Britse regering bekend dat nog ettelijke tienduizenden dieren zullen worden gedood.

Wankele situatie op financiële markten
De index van de Amsterdamse beurs is gisteren en vandaag meer dan 20 procent gedoken onder het hoogste niveau dat in september vorig jaar werd bereikt. Door deze daling, die ook op veel andere aandelenbeurzen plaatsvond, is sprake van een officiële 'bear-market', een periode waarin koersen onder extreem zware druk staan. Gisteravond hadden de Amerikaanse beurzen al in negatief opzicht de toon gezet.

'Brouwers pleegde plagiaat'
De eerste roman van de Nederlandse schrijver Jeroen Brouwers, Joris Ockeloen en het wachten, was het resultaat van plagiaat. Dat blijkt uit documenten uit de privé-collectie van de Vlaamse uitgever Angèle Manteau (90).

Nuon wil van sponsorcontract met Vitesse af
Nuon wil stoppen als hoofdsponsor van voetbalclub Vitesse. Het energiebedrijf beëindigt mogelijk al voor het einde van volgend seizoen, wanneer het huidige contract afloopt, de sponsoring van achtenhalf miljoen gulden per jaar.

Albanezen in Macedonië voeren strijd op
In Macedonië hebben gisteren Albanese rebellen hun strijd tegen het Macedonisch gezag dramatisch opgevoerd met een aanval in het noordwesten van het land. Dat gebeurde binnen gehoorsafstand van duizenden van hun aanhangers in de stad Tetovo. Bij de acht uur durende gevechten vielen een dode - een Albanese burger - en veertien gewonden, onder wie elf Macedonische politiemannen.

Akkoord over CAO in de bouw: vijf procent meer
Werkgevers en werknemers in de bouw hebben een akkoord bereikt over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. De CAO voorziet in een loonsverhoging van vijf procent, die nog groter wordt als de prijzen meer dan 3,5 procent stijgen

Hoogovens ziet winst verdampen
De winst van Hoogovens, onderdeel van het Brits-Nederlandse Corus, is sterk gedaald. In de laatste zes maanden boekte het IJmuidense staalbedrijf een winst van 126 miljoen gulden, tegen 586 miljoen gulden in de eerste helft van 2000.

Zorgverlof wordt uitgebreid
Het betaald zorgverlof van tien dagen wordt uitgebreid. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat werknemers ook zorgverlof kunnen opnemen voor de verzorging van uitwonende kinderen, ouders en schoonouders.

A.M.M. Orie in Haags tribunaal
De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft de Nederlander A.M.M. Orie benoemd tot rechter bij het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Orie is op dit moment lid van de Hoge Raad en werkte onder meer voor het Haagse advocatenkantoor Wladimiroff en Spong.

Einde crisis in Amsterdam
Een dreigende crisis in het Amsterdamse college van B en W is gisteravond bezworen doordat de VVD-fractie haar steun gaf aan het taxibeleid van GroenLinks-wethouder Köhler en bedekt excuses aanbood voor eerdere kritiek

Bosch & Keuning en Veen fuseren
De uitgeversgroepen Bosch & Keuning en Veen gaan fuseren. Het bedrijf dat zo ontstaat zal Veen Bosch & Keuning Uitgevers heten.

Feyenoord
Voetbalclub Heerenveen heeft Feyenoord gisteren uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-beker door in eigen stadion de Rotterdammers met 4-3 te verslaan.

Druilerig
Morgen overwegend bewolkt en druilerig. Meest matige oostenwind. Middagtemperatuur variërend van 8 tot 12 graden. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag: Bewolkt, regenachtig en vrij zacht weekeinde. Na zondag aanmerkelijk koudere nachten en geleidelijk droog.


NRC Webpagina's
15 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad