U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Stemmen per pc trekt meer kiezers
De mogelijkheid om bij verkiezingen via internet te stemmen, leidt tot een hogere opkomst van kiezers. Dat stelt het Electronic-Highway Platform Nederland (EPN) na een enquête onder drieduizend Nederlanders.

Zwarte stukjes in de erwtensoep
Indiase politici likken hun wonden na de video-onthullingen over corruptie bij het ministerie van Defensie. 'We kunnen moeilijk iedereen ontslaan.'

Koersval bij Wegener na jaarcijfers
Uitgever Wegener, eigenaar van dagbladen als De Gelderlander en de Haagsche Courant, is vandaag onderuit gegaan op de beurs na de publicatie van de jaarcijfers over 2000.

Bonus Elsevier valt half miljard tegen
Uitgever Reed Elsevier is minder gul voor zijn topmanagers dan vorig jaar werd gedacht. Het omstreden bonus-optieplan voor de top-40 is geen 760 miljoen gulden waard, maar slechts 260 miljoen gulden. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Brits-Nederlandse uitgever dat gisteren is gepubliceerd en is in te zien op de website van het concern.

Linkse wanen
Hendrik Jan Schoo, oud-hoofdredacteur van Elsevier, en Trouw- redacteur Jaffe Vink plaatsen in woord en geschrift kritische kanttekeningen bij het Nederlandse toelatingsbeleid voor asielzoekers. Zoiets wordt zelden in dank afgenomen. Het valt in hen te prijzen dat hun dat niets kan schelen. Beiden blijken nóg een kwaliteit te bezitten: ze zijn beleefd.

Koffietijd stopt
RTL 4 stopt in mei met de programma's Koffietijd en RTL Live omdat ze te weinig nieuwe kijkers in de doelgroep 20 tot 49 jaar trekken. RTL probeert zoveel mogelijk zogenoemde 'boodschappers' te trekken, die vooral in die leeftijdscategorie zitten. (ANP)

Tie Holding vraagt respijt
Tie Holding is er nog niet in geslaagd financiers te vinden voor een kapitaalinjectie van 2 miljoen euro (4,4 miljoen gulden). De softwareproducent had zich hiervoor tot vanochtend de tijd gegeven. Vanmiddag overlegt het met de Amsterdamse effectenbeurs over uitstel van publicatie van de jaarcijfers. Volgens een persbericht is Tie nog wel in gesprek met "een consortium van investeerders", dat bereid zou zijn méér dan de benodigde 2 miljoen euro te investeren. Tie zegt nog "enkele dagen" nodig te hebben om het overleg af te ronden.

VEB sleept WOL voor rechter
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) sleept World Online voor de rechter. Na vele gesprekken met de internetaanbieder over schadevergoeding voor gedupeerde beleggers is gisteren een dagvaarding ingediend. De VEB heeft het daarbij ook gemunt op andere betrokken partijen. (ANP)

UMTS-veiling spekt staatskas
De lidstaten van de Europese Unie hadden vorig jaar een gemiddeld begrotingsoverschot van 1,2 procent. In de eurozone bedroeg het overschot 0,3 procent. In 1999 hadden de EU-lidstaten nog een gemiddeld tekort van 0,6 procent. In de eurozone was dat tekort toen 1,2 procent. Dat meldt het statistisch bureau van de EU, Eurostat. De gemiddelde staatsschuld daalde van 68 naar 64,2 procent in de hele EU en van 72 naar 69,7 procent in de eurozone. Oorzaak van de gunstige resultaten waren veelal de UMTS-veilingen. (ANP)


De prins of prinses op het witte paard is misschien wel te vinden op internet. Op de Nederlandse si teCU2 stellen duizenden mannen en vrouwen met uiteenlopend karakter en leeftijd zich voor. Ieder heeft zijn eigen pagina met een profiel en een foto. Via een handige zoekoptie kun je op leeftijd, woonplaats, of geslacht zoeken. Wie de ware liever in het buitenland zoekt, kan terecht op het vergelijkbare Ratemypicture.com.
(www.cu2.nl)

NRC Webpagina's
15 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad