U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Lessen in roem
"Er zijn hier veel spiegels." Het viel de lerares Engels op in Veronica's talentenjacht Starmaker. De jongens en meisjes hebben les in het allerinteressantste onderwerp dat er is: zichzelf. Ze leren om beroemd te worden. "Als je wil doorbreken, lukt dat alleen met Engels", zei de lerares.


W E B   W E R E L D :


De stem van de kijker
Pas kwam er nog een mailtje binnen, zegt de NOS-woordvoerder geamuseerd: een mevrouw vroeg of de film The Wiz, met Diana Ross, nog eens uitgezonden zou kunnen worden. Nee, zo'n verzoek is nauwelijks een wezenlijke bijdrage aan de discussie over de publieke omroep in Nederland, maar het is tenminste iets.


F I L M   V O O R A F :


The Day the Earth Stood Still
Een van de mooiste soundtracks uit de filmgeschiedenis is gemaakt door Bernard Herrmann voor de meeslepende sf-klassieker The Day the Earth Stood Still (1951). Aan het begin van de film is het al gelijk raak: we zien een sterrennevel en twee planeten, waarna de camera langzaam inzoomt op de aarde. Dat er iets niet pluis is begrijpen we uit de muziek, die veel weg heeft van een duivels vrouwenkoor, maar in werkelijkheid afkomstig is van de theremin. Dit prachtige instrument weet uit elektrische velden de meest griezelige, onwerkelijke klanken te produceren.


NRC Webpagina's
9 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad