U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Inflatie op hoogste peil sinds 1983
De inflatie in Nederland is over februari verder gestegen naar 4,5 procent. Dat is de grootste stijging van de consumentenprijzen sinds 1983. Ten opzichte van januari stegen de prijzen met 0,7 procent.

Conflict NS na afwijzing FNV 'onbestuurbaar'
Het conflict tussen de directie en het personeel van de NS dreigt "onbestuurbaar" te worden. Dit heeft minister Netelenbos (Verkeer) gezegd. FNV-bondgenote

Opleiding leraren sluit om geldtekort
Alle zeven hogescholen die tweedegraads lerarenopleidingen aanbieden, stoppen komend studiejaar met hun minst rendabele opleidingen. Dat hebben de besturen van de hogescholen meegedeeld. Het gaat daarbij juist om vakken waarvoor het lerarentekort het grootst is.

Bond roept op tot drie dagen staken in het onderwijs
De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft de leden opgeroepen op 12 maart een driedaagse estafettestaking te beginnen. De actie start maandag in het zuiden.

Topman Amazon in opspraak
De Amerikaanse beurswaakhond SEC onderzoekt een aandelentransactie van Jeff Bezos, topman van het internetwarenhuis Amazon. Bezos zou aandelen hebben verkocht na inzage in een kritisch analistenrapport dat op het punt van verschijnen stond, aldus The New York Times.

Kritiek op fiscaal beleid opties
De beëindiging van de fiscale aftrekbaarheid van kosten van aandelenoptieregelingen zal de concurrentiepositie van grote Nederlandse ondernemingen om gekwalificeerd personeel te werven schaden. Dat vreest J. Streppel, bestuurslid van verzekeringsbedrijf Aegon.

Barrett vindt bod Shell te laag
Barrett, het Amerikaanse aardgasbedrijf, heeft het bod van de Koninklijke/Shell Groep afgewezen. Shell bood woensdag 2,2 miljard dollar en eiste vóór morgen een antwoord van Barrett.

PSV verliest van Kaiserslautern
PSV heeft gisteren in de kwartfinales van het UEFA-Cuptoernooi met 1-0 verloren van Kaiserslautern. De Nederlandse voetbalclub stelt alles in het werk om spits Ruud van Nistelrooij speelgerechtigd te krijgen voor de returnwedstrijd, die volgende week in Eindhoven wordt gespeeld.

Wisselvallig
Morgen bewolkt met af en toe regen. Maxima tussen 8 en 12 graden bij een matige, langs de kust af en toe vrij krachtige zuidwestelijke wind. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: aanhoudend zacht en wisselvallig.


NRC Webpagina's
9 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad