U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Shock' over prins in La Nación
Het Nederlandse koningshuis was altijd wel goed voor de rubriek faits divers van het Argentijnse dagblad La Nación. Sinds de romance tussen landgenote Máxima Zorreguieta en de Prins van Oranje kan bij die stukjes ook wel een plaatje. Maar gisteren pakte de conservatieve kwaliteitskrant groot uit met het thema.

Amper strijd in wazige telecomsector
De concurrentie in de Nederlandse telecommarkt kan veel beter. KPN ligt dwars, toezichthouder Opta mag te weinig en de consument wordt slecht voorgelicht. Aldus een recent onderzoek in opdracht van de overheid.

The war of the robots
Het is verbazend hoe een slecht ontvangen test-episode van een goedkope Amerikaanse sciencefiction televisieserie heeft kunnen uitgroeien tot een wereldwijd entertainmentfenomeen: Star Trek. Vier televisieseries, negen speelfilms, honderden videobanden en dvd's, diverse boekenseries en tientallen computerspellen. Star Trek DS9: The Fallen is het meest recente spel.

BelCompany bij Free Record Shop
BelCompany gaat kleine afdelingen voor mobiele telefoons opzetten binnen de muziekwinkels van Free Record Shop. De bedrijven hebben dat vandaag bekend gemaakt. Het idee voor de samenwerking is ingegeven door de toenemende versmelting van de telecomsector en de muziekbranche. Op dit moment bestaan al mobiele telefoons waarop muziekbestanden kunnen worden afgespeeld. Daarnaast zijn de bedrijven minder geld kwijt aan de huur van winkelruimte.

KLM past reclame aan
Luchtvaartmaatschappij KLM moet haar reclamecampagne voor de vernieuwde businessclass aanpassen. Volgens de Reclame Code Commissie wekt de advertentie de indruk dat de gehele KLM-vloot vernieuwd is terwijl dit niet het geval is. De commissie kwam tot de uitspraak na een klacht hierover van een reiziger, de heer J.Goldberg. De KLM zegt het advies te zullen opvolgen. (ANP)


Je bent schrijver, maar de woorden willen maar niet op papier komen. Wat is er dan makkelijker dan de stijl van een andere schrijver na te doen. Plagiaat, dus het mag niet, tenzij je de meedoet aan een wedstrijd van het Nederlandstalige e-zine Writer's Block. "De vervalsing dient geen parodie te zijn maar een serieuze poging tot het creëren van een tekst die door zou kunnen gaan voor origineel", aldus het e-zine. De beste letterdief wint één meter boek.
(www.writersblock.net)

NRC Webpagina's
9 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad