U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Driftige caudillos
In Nova was de portretfoto van de oude Zorreguieta enigszins wit gerasterd zodat hij als een bleke weerwolf schuin achter het gelaat van Willem Alexander dreigde. Elk moment kan hij een kreet uitslaan waarna er op de Nederlandse televisie een wilde nieuwspaniek ontstaat, een etmaal van commentaren, analyses, gesprekken, verklaringen en reacties.


T V   V O O R A F :


Belgische politici ogen kleiner
Belgische politici hebben vreemd genoeg nooit tot de verbeelding gesproken van schrijvers van toneel-, film- of tv-drama. Alleen de moord in 1950 op een communistische parlementariër, die bij de inauguratie van koning Boudewijn 'Leve de republiek' riep, leidde jaren geleden tot een toneelstuk. In Nederland leverde de carrière van wijlen PvdA-leider Den Uyl een toneelstuk op, en over de machtspolitiek van de KVP en de IRT-affaire werden tv-drama's gemaakt.


F I L M   V O O R A F :


La fille sur le pont
La fille sur le pont begint met een brug en eindigt met een brug. De eerste staat in Parijs en overspant de Seine, de tweede is gelokaliseerd in Istanbul en strekt zich uit over de Bosporus. Tussen beide bruggen ligt een half continent, negentig minuten film en een zee aan niet ingeloste pretenties. En dat laatste verrast een beetje. Patrice Leconte bewees namelijk eerder met onder andere Le mari de la coiffeuse een niet onverdienstelijk regisseur te zijn. En ook het verhaal van La fille sur le pont oogt bij eerste lezing van de synopsis bovengemiddeld interessant.


NRC Webpagina's
8 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad