U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Mogelijkheden van Echelon overschat
De mogelijkheden van het Amerikaans-Brits-Australische wereldwijde afluistersysteem Echelon worden "hopeloos overschat". Dat is een van de voorlopige conclusies van de rapporteur van het Europees Parlement over Echelon, de Duitse socialist Gerhard Schmid.

Kamer steunt Koks berisping van kroonprins
Premier Kok heeft prins Willem-Alexander terecht publiekelijk berispt voor zijn verwijzing naar een brief van de Argentijnse ex-dictator Videla, afgelopen dinsdag in New York. Dat is de teneur van de reacties in de Tweede Kamer. De Kamerfracties menen, zonder uitzondering, dat de premier de kwestie gisteren correct heeft behandeld. De fracties zien geen aanleiding de premier nadere vragen te stellen over het optreden van de prins.

NAVO laat troepen Servië toe
De NAVO-ambassadeurs zijn het vanochtend eens geworden over toelating van Joegoslavische troepen tot een bufferzone langs de grens met Macedonië, om zo het geweld van etnisch-Albanese rebellen in te dammen. Dit hebben NAVO-bronnen vanmiddag bevestigd.

Bush blijft bij harde aanpak Noord-Korea
De Amerikaanse president George W. Bush blijft voorstander van een harde lijn tegenover Noord-Korea. In een gesprek met president Kim Dae Jung van Zuid-Korea zei Bush gisteren ernstige twijfels te hebben over het Amerikaanse beleid de toenaderingspogingen tussen de Korea's te steunen. Volgens Bush zien de Amerikanen Noord-Korea nog altijd als een dreiging. Zijn regering is niet bereid onderhandelingen met dat land te heropenen.

NS investeert extra in kwaliteit
Mede door de recordgroei van het aantal reizigers waren de treinen vorig jaar voller en vaker te laat dan in 1999. Ter verbetering van het reizigersvervoer investeert NS drie miljard extra, onder meer in de toegankelijkheid van de stations.

Aegon doet overname in VS
Verzekeraar Aegon neemt voor 1,3 miljard dollar (ruim 1,4 miljard euro) de activiteiten van het Amerikaanse J.C. Penney over op het gebied van rechtstreekse verkoop van leven- en ongevallenverzekeringen.

Shell biedt op Barrett in VS
De Koninklijke/Shell Groep heeft gisteren een bod van 2,2 miljard dollar gedaan op het Amerikaanse aardgasbedrijf Barrett.

Postzegels alleen per tien stuks
Postzegels zullen binnenkort alleen nog te koop zijn per tien stuks, aldus directeur Michiel Schölvinck van de postkantoren.

Van Nistelrooij niet in UEFA Cup
Ruud van Nistelrooij en Eric Addo mogen dit seizoen niet meespelen in het UEFA-Cuptoernooi. PSV heeft verzuimd de twee voetballers op tijd aan te melden.

Huisarts gaat in hoger beroep
De Amsterdamse huisarts Wilfred van Oijen gaat in beroep tegen het vonnis van de Amsterdamse rechtbank, die hem veroordeelde wegens moord omdat hij de regels voor euthanasie niet in acht had genomen.

Kans op buien
Morgen bewolkt met af en toe regen of motregen, eerst lokaal mist. Maxima tussen 9 en 13 graden. Matige tot vrij krachtige zuidwester. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag: iedere dag kans op buien of perioden met regen. Zacht met maxima rond 11 graden.


NRC Webpagina's
8 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad