U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Computer kan veel sneller en kleiner
Britse natuurkundigen zijn erin geslaagd silicium, het materiaal waaruit chips zijn vervaardigd, bij kamertemperatuur licht te laten uitzenden. Dit kan leiden tot een revolutie in de computertechniek.

Yahoo stelt weer resultaten bij, topman stapt op
Internetbedrijf Yahoo heeft gisteren voor de tweede keer in korte tijd een winst- en omzetwaarschuwing afgegeven voor het eerste kwartaal. Bestuursvoorzitter Timothy Koogle heeft zijn functie ter beschikking gesteld.

Versatel haalt de bluf uit het poker
Telecombedrijf Versatel uit Amsterdam is de beginfase ontgroeid. Het brutaalste jongetje van de klas bindt in en spreekt met een beschaafd Engels accent.

Tijdschriften: Martin
Op 21 november 1999 botste de hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer, Martin van Amerongen, in Parijs op twee bekenden uit Amsterdam. Wat zij daar deden, vroeg hij. "Ons verloven." Hij deinsde achteruit, boog zich vervolgens naar voren teneinde het gelukkige paar in één omhelzing te vangen. Zelf was hij in Parijs om te werken, zoals hij altijd werkt - zelfs nu het hem droef te moede moet zijn.

Dow Jones uit waarschuwing
Het Amerikaanse Dow Jones & Co, uitgever van onder andere de zakenkrant The Wall Street Journal, heeft gisteren gewaarschuwd dat de winst over het eerste kwartaal 30 procent lager zal uitkomen dan een jaar eerder. Oorzaak zijn de scherp dalende inkomsten uit advertenties. In januari voorspelde de uitgever nog dat de winst 15 tot 20 procent lager zou uitvallen. (AP)

Bertelsmann wil af van Pixelpark
Het Duitse mediaconcern Bertelsmann wil zich gedeeltelijk of volledig ontdoen van zijn belang van 58 procent in het multimediabedrijf Pixelpark. Volgens een woordvoerder moet de verkoop van aandelen wel voor Pixelpark zinvol zijn. (ANP)

Wat betekent digitale kunst voor onze opvattingen over traditionele kunst? Is het een aanvulling op of een vervanging van bestaande kunst? Teleac/NOT probeert hier de komende maanden antwoord op te geven in acht radioprogramma's. Op de bijbehorende website zijn digitale kunstwerken te vinden en kunnen bezoekers in een interactieve werkplaats deelnemen aan de discussie of zelf kunstwerken inleveren.
(
www.digitalekunst.nl )

NRC Webpagina's
8 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad