U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

ME moet totaal multimedia zijn
Alles wordt anders, alles wordt multi-mediaal en we gaan de jonge kijkers helemaal terugwinnen, zegt Dick van der Graaf, CEO van de Holland Media Groep (HMG). Volgens hem krijgt Veronica, nadat het op 2 april wordt omgedoopt tot ME, "een totaal ander gezicht".

Kabinet zoekt naar alternatief voor radioveiling
Er komt een onderzoek naar alternatieven voor de veiling van frequenties voor commerciële radiozenders. Het kabinet wil daarmee uit de impasse raken die deze week ontstond toen de gehele Tweede Kamer de veiling bleek af te keuren.

Onderzoek naar website over rouw
De Registratiekamer gaat onderzoeken of internetsite De Rouwkrant gegevens van rouwadvertenties mag overnemen om ze vervolgens op internet te zetten. De kamer zal onder meer onderzoeken of De Rouwkrant hiermee persoongegevens onrechtmatig gebruikt en de privacy van nabestaanden schendt. De Registratiekamer is het onderzoek begonnen na een klacht van een weduwe. Die vond dat met de vermelding van haar overleden man op www.rouwkrant.nlhaar privacy werd geschonden.

Web-revolutie gaat aan voetbal voorbij
Niet alleen op het voetbalveld strijden Feyenoord en PSV morgen om de hegemonie in de eredivisie. Op het internet bereiden beide clubs een virtuele revolutie voor. Straks chat heel Nederland met de coaches Van Marwijk en Gerets.

Hoor me, kijk me, voel me, beweeg me
Veronica gaat 'ME' heten. De afgelopen weken kon je na zo'n opmerking op veel onbegrip en verwarring rekenen. Mie, Veronica? Heb je het over vermoeidheidsziekte, politie-eenheden of haal je het voortaan bij de Chinees?

Dieptepunt Newconomy
De koers van het internet-investeringsfonds Newconomy is gisteren beland op een nieuw dieptepunt. Aan het slot van de handel op de Amsterdamse beurs noteerde Newconomy 8,22 procent lager op 1,34 euro. Kort na de beursintroductie op 4 mei vorig jaar bereikte het aandeel nog de recordkoers van 26,90 euro. Begin deze maand maakte het fonds, na topman M. de Hond op non-actief te hebben gesteld, bekend vorig jaar fors te hebben verloren op de investeringsportefeuille.

Hacker van Davos-forum opgepakt
De Zwitserse politie heeft een hacker opgepakt die wordt verdacht van inbraak in de computers van het Wereld Economisch Forum, de conferentie van economische wereldleiders in Davos. Dit heeft een bron van justitie in Bern gisteren gemeld. De verdachte hacker heeft nog geen verklaring afgelegd. Drie weken geleden bemachtigden hackers de mobiele telefoonnummers,creditkaartnummers en privé-adressen van vooraanstaande politici en zakenmensen aan het forum, onder anderen die van de Palestijnse leider Yasser Arafat en Microsoft-oprichter Bill Gates. De Zwitserse krant SonntagsZeitung kreeg deze informatie van de hackers op een cd- rom. De groep hackers, bekend onder de naam Virtual Monkeywrench, verklaart in een interview in de Zwitserse krant dat ze door publicatie van de gegevens de machthebbers een hak wilde zetten. (DPA, AFP)


Plat volksvermaak of cultuurgoed? Over carnaval zijn de meningen verdeeld. Toch is het een feest met een lange historie en veel, vaak plaatselijke, tradities. Neem nu de verschillen tussen het pralerige Rijnlandse carnaval zoals het in Limburg wordt gevierd en het 'boertige' Brabantse feest in Den Bosch (www.oeteldonk.org). Daarnaast heeft iedere plaats zijn eigen symbolen, zoals in Maastricht het Mooswief (www.cybercomm.nl/~karneval). Dat carnaval spinglevend is, bewijzen de honderden sites van verenigingen, dweilbandjes en wagenbouwers. (carnaval.pagina.nl)

NRC Webpagina's
24 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad