U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

ME moet totaal multimedia zijn

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 24 FEBR. Alles wordt anders, alles wordt multi-mediaal en we gaan de jonge kijkers helemaal terugwinnen, zegt Dick van der Graaf, CEO van de Holland Media Groep (HMG).

Volgens hem krijgt Veronica, nadat het op 2 april wordt omgedoopt tot ME, "een totaal ander gezicht". Voorlopig blijft veel bij het oude. De van Veronica bekende programma's en presentatoren blijven het gezicht van ME bepalen. Het kanaal blijft hetzelfde. Gisteravond werden wel de nieuwe kleuren (appelgroen en lichtblauw), het nieuwe logo (een zwart gekaderd vierkant met drie ronde en één scherpe hoek en daarin het woord 'ME') en vooral de nieuwe 'mentaliteit' onthult.

Programma-directeur K. Gerritsen noemt de samenwerking tussen verschillende media het belangrijkste kenmerk van ME. Zoals het programma Starmaker, dat vanaf begin maart als dagelijks tv-feuilleton de omvorming van een paar onbekende muzikale talenten tot popster zal volgen. De radio zender ME-FM (voorheen Veronica FM) en de website krijgen daarbij een belangrijke rol. Ook cd's, SMS-jes, billboards en de blikjes van Pepsi Cola doen mee met Starmaker. De wijziging van naam en koers zijn geen vrijwillige keus. De vereniging Verenica stapte uit HMG en nam de naam mee. De programma's, de bekende gezichten en de plek op de kabelnetten bleef bij de HMG. Die willen nu met een campagne van 15 miljoen gulden de herinnering aan Veronica doen vervagen en het merk ME promoten. Er is echter één heel grote onzekerheid aan HMG's plannen met ME. Mag de naam wel gebruikt worden? Het kledingbedrijf WE bestrijdt dat en heeft een kort geding aangespannen waarin een verbod wordt geëist. Op 16 maart doet de rechter uitspraak. Ook het internetdomein me.nl is nog niet in handen van HMG. Met de eigenaar, een automatiseringsbedrijf uit Kerkrade dat niets met de naam doet, wordt onderhandeld over de prijs. "En anders gebruiken we gewoon me-tv. nl en me- fm.nl", zegt Gerritsen.

NRC Webpagina's
24 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad