U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Rassenrellen
Zwartwitte archiefbeelden van brandende gebouwen, woedende zwarten en in pantserwagens patrouillerende gehelmde militairen. De Amerikaanse rassenrellen van de jaren zestig. In Newark, Detroit, Washington en Los Angeles.


F I L M   V O O R A F :


Zwijgend tussen de lakens
Sinds zijn relatie met rockicoon Nico, die hij weer in verschillende films verwerkte, heeft de Franse filmmaker Philippe Garrel (Parijs, 1948) meer prominenten voor de camera gekregen dan de underground-status van zijn werk zou rechtvaardigen. Sterren werken graag met Garrel, ook al is het in korrelig zwart-wit of in merkwaardige kadreringen, omdat hij ze zo intens regisseert en ze zoveel liefde en aandacht schenkt.


F I L M   V O O R A F :


Twintig liter bloed per seconde
Hoewel het horrorgenre enige tijd geleden een kleine opleving kende, moeten liefhebbers van de bloederige 'splatterfilms' het voornamelijk hebben van het Weekend of terror of de rondreizende horrorprogramma's. Braindead (1992) is ook typisch zo'n film die men in een zaal vol joelende, melige liefhebbers dient te bekijken. Pas dan wordt de humor van afgehakte ledematen, hoofden in mixers of rondspuitend bloed begrijpelijk.


NRC Webpagina's
23 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad