U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Brinkhorst denkt aan noodvaccinatie
Minister Brinkhorst (Landbouw) overweegt beperkte noodvaccinaties als de dierziekte mond- en klauwzeer ook in Nederland uitbreekt. De maatregelen om verspreiding van een mogelijke besmetting van vee tegen te gaan zijn uitgebreid.

Potterfans boycotten filmmaker
Boze fans van jeugdboekenheld Harry Potter zijn deze week een actie begonnen tegen de filmmaatschappij Warner Bros. Zij roepen op tot een wereldwijde boycot van alle Potter-poppetjes en andere merchandise- artikelen die door Warner Bros. op de markt worden gebracht. De Amerikaanse filmmaatschappij werkt aan de verfilming van het eerste Potterboek, Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Zeker vier doden door lawines in Oostenrijk
Bij lawines in Oostenrijk, in de buurt van Obergurgl in Tirol, zijn ten minste vier mensen omgekomen. Ze zaten in een auto die onder de sneeuw is verdwenen. Naar inzittenden uit een tweede auto wordt nog gezocht. Als gevolg van hevige sneeuwval in de Alpen zijn onder meer de skioorden Galtür en Ischgl van de buitenwereld afgesloten. Ook elders in Oostenrijk en Zwitserland is het lawinegevaar toegenomen.

'Gemeente moet asiel geven'
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil gemeenten in het uiterste geval verplichten een asielzoekerscentrum toe te laten. Dit moet een einde maken aan de voortdurende zoektocht naar opvangplaatsen.

OM wil uitspraak over Bouterse
De top van het openbaar ministerie (OM) wil dat de Hoge Raad zich uitspreekt over de vervolging in Nederland van D. Bouterse wegens zijn rol bij de Decembermoorden.

Komeet oorzaak uitsterven soorten
De aarde is tot nu toe ten minste tweemaal getroffen door een flinke asteroïde of komeet, met als gevolg een massaal uitsterven van vele soorten planten en dieren.

Groei farma helpt Akzo aan record
Met name door de verkoop van medicijnen in de Verenigde Staten is de omzet van Akzo Nobel in 2000 met 15 procent gestegen tot 14,0 miljard euro (31 miljard gulden).

Winst Wessanen door BSE, dollar
Mede dankzij de BSE-crisis en de sterke Amerikaanse dollar is de nettowinst van voedingsconcern Koninklijke Wessanen in 2000 gestegen met 20,3 procent naar 98,2 miljoen euro.

PSV ronde verder
PSV heeft de kwartfinales bereikt van het toernooi om de UEFA Cup. Door de 2-1 thuisoverwinning, vorige week in Eindhoven, was de 3-2 nederlaag van gisteren in en tegen Parma voldoende voor de volgende ronde.

Winterse buien
Vannacht en morgenochtend winterse buien met kans op gladheid. 's Middags flinke zonnige perioden. Middagtemperatuur rond 3 graden. Zwakke tot matige noordoostenwind. Vooruitzichten tot en met woensdag: Zo nu en dan winterse buien. Middagtemperatuur rond 4 graden.


NRC Webpagina's
23 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad