U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Televisie trekt weer meer adverteerders
Vooral de enorme aantallen tv-spotjes voor mobiele telefonie van telecombedrijven als KPN en Libertel, internetaanbieders als World Online en internetwinkels als Letsbuyit hebben afgelopen jaar de reclamebestedingen op televisie met 14 procent omhoog gestuwd tot 1,6 miljard gulden. Dat heeft brancheorganisatie SPOT vanmiddag bekend gemaakt.

Reed Elsevier bijna terug op oude niveau
Uitgever Reed Elsevier is na een grote reorganisatie bijna terug op het oude groeiniveau. De omschakeling van papier naar internet, waar het in drie jaar 2,6 miljard gulden in investeert, gaat sneller dan verwacht.

Zwaar weer voor Telekom
Het is zwaar weer voor Ron Sommer, de topman van Deutsche Telekom. Gisteren liet de belegger hem in de steek, nadat hij de winstprognose voor het jaar 2000 fors naar beneden bijstelde.

Uitgever AND wil uitstel van betaling
De elektronische uitgever AND International Publisher heeft vanochtend uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf, dat is genoteerd aan de beurs in Amsterdam, is er niet in geslaagd om bedrijfsonderdelen te verkopen. Ook heeft het bedrijf geen nieuwe financiers kunnen vinden.

Het conservatisme ontwaakt
Aan de vooravond van zijn 65-ste verjaardag liet mr. J.L. Heldring zich interviewen door het dagblad Trouw. Tijdens het interview kwam het moment ter sprake waarop hij zich bewust werd geen liberaal maar conservatief te zijn: dat was in 1974, toen hem werd gevraagd om voor het tijdschrift Liberaal Reveil zijn liberale gedachtegoed onder woorden te brengen. Het kwam er niet van.

Voortbestaan Letsbuyit lijkt verzekerd
De rechtbank in Amsterdam heeft de voorlopige surseance van betaling van internetbedrijf Letsbuyit.com opgeheven. De maatregel komt niet onverwacht, nadat de onderneming eerder in februari bekendmaakte bij bestaande en nieuwe aandeelhouders 52 miljoen euro (115 miljoen gulden gulden) te hebben opgehaald. Tevens werd gisteren een aanvraag tot uitstel van betaling voor een rechtbank in München ingetrokken. Daarmee lijkt het voortbestaan van de onderneming in afgeslankte vorm verzekerd. Het bedrijf maakte bekend "in de komende dagen" haar activiteiten te hervatten in Duitsland, Frankrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In andere landen gebeurt dat in het tweede kwartaal van dit jaar. Eveneens wordt "op korte termijn" een begin gemaakt met een saneringsplan dat voorziet in de sluiting van kantoren in zeven landen. Ook verdwijnen 200 van de 350 banen. Het Zweedse bedrijf is statutair in Nederland gevestigd. (ANP, DPA)

Van den Ende commandeur
Joop van den Ende is benoemd tot commandeur in de Orde van Oranje Nassau. De theaterproducent werd gistermiddag in zijn Circustheater in Scheveningen gelauwerd door staatssecretaris Van der Ploeg (OCenW), ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van zijn bedrijf. In zijn dankwoord zei Van den Ende te hopen "dat de concurrerende werking vanuit het commerciële theater naar het gesubsidieerde theater een inspiratiebron mag zijn, zoals dat omgekeerd ook het geval is."

Duitse publieke omroep mist WK voetbal
Voor het eerst sinds 1954 is het de Duitse publieke omroepen ZDF en ARD niet gelukt de televisierechten voor een wereldkampioenschap voetbal te bemachtigen. Na lange onderhandelingen werd gisteren bekend dat het WK voetbal 2002 in Japan en Zuid-Korea volgend jaar niet op de Duitse publieke omroep is te volgen. Ook in 2006, wanneer het WK in Duitsland wordt gehouden, is het belangrijkste voetbaltoernooi in Duitsland via de commerciële televisie te volgen. De Kirch-Gruppe, die de rechten voor het WK voetbal in Duitsland verkoopt, opent daartoe binnenkort onderhandelingen met de commerciële televisiezenders SAT 1 en RTL. (DPA)


Dat internet bij uitstek de plek is om meer over de geschiedenis van je familie te weten te komen, is inmiddels bekend. De site www.genealogie.nl is daarbij een goed startpunt. Maar op het web zijn ook de stambomen van fictieve personen te vinden. Zo spitte een Deense student de stamboom van Donald Duck uit. Zijn fantastische site vertelt verder de geschiedenis van Duckstad.
(http://victorian.fortunecity.com/palace/439/characters/characters.html)

NRC Webpagina's
22 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad