U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Napster krijgt nog even respijt
Napster, de populaire internetdienst die gratis uitwisseling van muziek in MP3-formaat mogelijk maakt, mag voorlopig open blijven, maar moet voorkomen dat gebruikers inbreuk maken op het auteursrecht van de beschikbare muziek. Dat heeft de federale rechtbank in San Francisco gisteren bepaald. De lagere rechter moet een strakker omschreven definitie geven van de rechten en plichten van de elektronische muziekbeurs. Volgens Napster kan de beslissing op termijn sluiting betekenen gezien de schadeclaims waar de muziekindustrie mee dreigt.

Napster: uitstel van executie
Muziekruildienst Napster hoeft van de federale rechter nog niet op slot, maar moet wel stoppen met het verspreiden van muziek waar auteursrechten op rusten.

Koernikova als lokker in nieuw e-mailvirus
Er waart weer een computervirus rond. Het maakt gebruik van de charmes van de 19-jarige Anna Koernikova, die door velen meer wordt gewaardeerd om haar uiterlijk dan om haar kwaliteiten als tennisster - negende op de wereldranglijst.

Newconomy wacht met zijn vergadering
Internetbedrijf Newconomy en de geschorste bestuursvoorzitter Maurice de Hond hebben "in goed overleg" de geplande aandeelhoudersvergadering uitgesteld. Dat heeft het bedrijf gisteravond bekendgemaakt.

Exodus bij World Online
Van de 25 World Online-managers die naar het Italiaanse Tiscali zouden gaan zijn er nog maar vier over. In december vorig jaar nam Tiscali, de op één na grootste internetaanbieder in Europa, World Online (WOL) over.

Aanklagers op stoel van de historici
Ook IBM, voor en in de Tweede Wereldoorlog fabrikant van ponskaartenmachines, merkt dat geschiedenis tegenwoordig wordt beoordeeld door aanklagers, en niet meer door historici.

Oranjefeest of toch KPN-kater
Hoeveel mobiele bellers willen nog beleggen in een mobiel telefoonbedrijf? KPN deed vorig jaar nog goede zaken met zijn mobiele belbedrijf, maar nu? Wikken, wegen, afwaarderen?

Orange naar beurs tegen laagste koers
France Telecom heeft dochter Orange (mobiele telefonie) voor de laagst mogelijke prijs naar de beurs gebracht. De opbrengst van de beursgang bedraagt hiermee 6,3 miljard euro (13,88 miljard gulden).

Dolend bier
De jongeman in zijn Saturday night fever-pak houdt zich staande in een menigte van dansende jeugd. Terwijl de stemming stijgt bij Dance to the music van Sly Stone, draagt hij boven zijn hoofd, met gestrekte arm, een dienblad vol Heineken met zich mee. Hij maakt immers reclame voor het komende Heineken NightLive-evenement, eind april in de Ahoy'-hal in Rotterdam. Maar is dit nu het nieuwe gezicht van de grootste bierbrouwer van het land?

Telia stoot belang af
Het Zweedse telecomconcern Telia verkoopt zijn 62-procentsbelang in het Braziliaanse Tess aan Telecoms Americas voor 9 miljard Zweedse kroon (2,25 miljard gulden). Het laatstgenoemde bedrijf is voor 44 procent in handen van Bell Canada.

UPC bundelt tv- en internetactiviteiten
United Pan-Europe Communications (UPC) heeft een nieuwe divisie gevormd, UPC Media. Daarin worden internetdochter Chello en UPCtv (betaaltelevisie) samen ondergebracht, zo is gisteren bekendgemaakt. De nieuwe divisie, die onder leiding komt te staan van UPC-directeur A. Barron, behartigt ook het belang van UPC in televisiestation SBS (23,5 procent) en het belang in IPS (50 procent), de tv-activiteiten die het bedrijf samen met Disney in Spanje en Portugal exploiteert. De huidige topman van Chello, R. Lynch, verlaat het bedrijf. (ANP)


Op het web zijn naast artikelen als boeken en cd's, ook baby's, reptielen, organen en wapens te koop. De meeste van deze artikelen zijn te vinden op de veilingsite EBay. Maar ook op de site Invention Connection wordt nogal bizarre koopwaar aangeboden. Het huidige aanbod omvat onder meer een schildje dat ervoor zorgt dat vogels zich niet in een muur nestelen, en speciale handschoenen voor op de Noordpool.
(www.inventionconnection.com)

NRC Webpagina's
13 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad