U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Europa wijst Ierse regering terecht
De Europese Unie heeft Ierland gemaand zijn begrotingsbeleid te wijzigen. De EU meent dat oververhitting van de Ierse economie dreigt. Het is de eerste keer dat een land zo'n officiële waarschuwing krijgt.

Waarschuwing: geen bouw op bosgrond
De provincie Gelderland stuurt een brief naar 113 eigenaren van bosgrond in de buurt van Beekbergen, waarin wordt benadrukt dat hun grond niet bestemd is om op te bouwen.

Aanleiding voor de brief zijn ad
vertenties van het bedrijf Loohuis Bathem in het Reformatorisch Dag blad, waarin bosgrond te koop wordt aangeboden met de sugges tie dat er in de toekomst kan wor den gebouwd.

Ruimtesonde overleeft landing op Eros
De Amerikaanse ruimtesonde NEAR Shoemaker heeft gisteren om 21.09 uur Nederlandse tijd een vrij zachte landing gemaakt op Eros, een pindavormige planetoïde die toen op een afstand van 320 miljoen kilometer van de aarde stond. Na de landing zond de ruimtesonde een radiosignaal uit ten teken dat hij in ieder geval nog voor een deel in werking was. Dit kwam als een grote verrassing, omdat NEAR niet voor zo'n landing was gebouwd. Mogelijk wordt vanavond een poging gedaan om de ruimtesonde met zijn laatste restje stuwstof weer van het oppervlak los te krijgen.

Napster krijgt nog even respijt
Napster, de populaire internetdienst die gratis uitwisseling van muziek in MP3-formaat mogelijk maakt, mag voorlopig open blijven, maar moet voorkomen dat gebruikers inbreuk maken op het auteursrecht van de beschikbare muziek. Dat heeft de federale rechtbank in San Francisco gisteren bepaald. De lagere rechter moet een strakker omschreven definitie geven van de rechten en plichten van de elektronische muziekbeurs. Volgens Napster kan de beslissing op termijn sluiting betekenen gezien de schadeclaims waar de muziekindustrie mee dreigt.

Falun Gong wilde Van Aartsen rapport aanbieden
Leden van de meditatiebeweging Falun Gong wilden Nederland vorige week een rapport overhandigen over de vervolging van de beweging in China. Door het schrappen van het bezoek van minister Van Aartsen aan Peking en Hongkong ging dat niet door.

Eis 12 maanden na brand camping
In Arnhem is vanmorgen twaalf maanden jeugddetentie geëist tegen drie minderjarige jongens die vorig jaar op een camping in Kroatië een tent in brand staken. Hierbij kwam de negenjarige Wendy de Galan om en liep haar elfjarige broer brandwonden op.

'Pluk-ze-beleid justitie is mislukt'
Het zogeheten pluk-ze-beleid van justitie is mislukt. Het ontnemen van vermogens aan criminelen weerhoudt hen nauwelijks van het plegen van delicten. Dit concludeert J. Vruggink in zijn dissertatie.

Ruzie bij overleg voetbaltransfers
Overleg over een alternatief voetbaltransfersysteem is gisteren in Zürich opnieuw mislukt. De delegatie van de internationale spelersvakbond FIFPro liep woedend weg omdat clubs en bonden geen concessies wilden doen.

Ministerie straft Deutsche Bahn
Een van de gegadigden voor de exploitatie van de HSL-Zuid is door Verkeer en Waterstaat geschorst wegens kritiek op de aanbestedingsprocedure. Het betreft het consortium van busbedrijf Arriva en Deutsche Bahn. Het krijgt voorlopig geen informatie over de veiling.

Orange brengt bijna 14 mld op
France Telecom heeft dochter Orange (mobiele telefonie) voor de laagst mogelijke prijs naar de beurs gebracht. De beursgang heeft 13,88 miljard gulden opgebracht.

Fabrikant van medicijnen beboet
Medicijnenfabrikant MSD moet 95.000 gulden boete betalen, omdat het bedrijf huisartsen en neurologen bovenmatig heeft gefteerd.

Helder en fris
Komende nacht lichte vorst. Morgen flinke zonnige perioden, rond 7 graden bij een zwakke variabele wind. Donderdag t/m zondag: 's nachts landinwaarts lichte vorst. Overdag zonnige perioden en maxima rond 7 graden. Vrijdag en zaterdag wisselend bewolkt, kans op een bui.


NRC Webpagina's
13 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad