U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Illegale krant van daklozen
In onder meer Den Haag, Utrecht en het zuiden van het land is een onofficiële daklozenkrant gesignaleerd, het Daklozenwoord. Volgens de 'officiële' straatkranten is hier sprake van oplichting. "Er staat in deze krant geen goede informatie over daklozen en het geld komt - voor zover wij weten - ook niet terecht bij daklozen", aldus hoofdredacteur Peter ten Cate van van het Utrechtse Straatnieuws.

Kremlin krijgt controle over eerste tv-net
Het Kremlin maakt sinds gisteren volledig de dienst uit bij de televisiezender ORT, het 'eerste net' van de Russische televisie. Het kreeg langs indirecte weg de controle over de 49 procent van de aandelen die nog niet in staatshanden waren.

Brink op achtergrond bij internetovername
Met een ijzeren optimisme stort internetdiva Nina Brink zich met companen Eric Tolsma en Rob van der Linden op het failliete internetbedrijf Freehosting.nl. Vorig jaar riepen de oprichters van World Online de participatiemaatschappij Renessence Ventures in het leven, goed voor ongeveer 100 miljoen euro investeringskapitaal.

Letsbuyit gered met 115 mln
De Europese internetwinkel Letsbuyit.com heeft toezeggingen voor een kapitaalinjectie van 115 miljoen gulden (52 miljoen euro). Daarmee lijkt het in surseance verkerende bedrijf uit de acute financiële problemen te zijn.

De bintenbobo van de Smiths
Aan één stuk prevelend loopt Marco Borsato door het beeld. Hij repeteert zijn tekst van spiekbriefjes. Waar hij precies is, wordt niet duidelijk, maar het ziet er wel tropisch uit. De makers van het spotje hebben de opdrachtgever er kennelijk van kunnen overtuigen dat het nodig was naar een ver oord te reizen voor de opnamen: "Het licht is daar veel mooier!" Tenslotte komt hij via een trap met loper naar buiten, waar een filmploeg op hem wacht. Hij haalt diep adem, maar er komt geen woord uit. Hij staat met zijn mond vol tanden, en dan met zijn mond vol chips.

'Belgacom wil 4.000 banen schrappen'
Belgacom is van plan meer dan 4.000 van 19.000 banen te schrappen. Het Belgische telecombedrijf heeft de regering gevraagd om een vervroegde pensioenregeling te financieren. Dat heeft de Belgische radiozender RTBF gisteren gezegd. Het zou daarbij grotendeels gaan om werknemers van de boven de vijftig. Het concern wilde het aantal te schrappen banen niet bevestigen. Belgacom "moet zich aanpassen aan de nieuwe concurrentieplannen", maar het is "totaal voorbarig" om een aantal te noemen, aldus een woordvoerder van het concern. Hij erkende wel dat het bedrijf in gesprek is met de regering. (AFP)

Etoys sluit de deuren
De Amerikaanse speelgoedverkoper eToys heeft alle 293 werknemers gezegd dat ze moeten zoeken naar een andere baan. Het bedrijf, dat speelgoed verkoopt op internet, wordt waarschijnlijk begin april gesloten na zwaar tegenvallende resultaten. eToys ontsloeg begin februari al 700 werknemers om kosten te besparen. Het Europese filiaal, met 74 werknemers, werd opgeheven. Het bedrijf verwacht nog tot begin april geld te hebben om de salarissen te betalen. Het is nog wel op zoek naar investeerders. Ook wordt uitgekeken naar een fusiepartner of een koper. Etoys was sinds 1998 actief. (AFP, ANP)

Overheid Singapore koopt belang Versatel
Na Hagemeyer en Buhrmann heeft de investeringspoot van de Singaporese overheid vorige maand ook een belang genomen in het Nederlandse telecombedrijf Versatel. De stadsstaat heeft een fonds van 120 miljard Singapore dollar (160 miljoen gulden) waarmee het in de hele wereld investeert in vooral onroerend goed en ondernemingen in de 'nieuwe economie'. Eind september en begin oktober kocht het voor 140 en 345 miljoen gulden belangen in respectievelijk de handelshuizen Buhrmann en Hagemeyer. Het 5,03 procentsbelang dat de Government of Singapore Investment Corporation (GIC) in Versatel heeft genomen is op grond van de huidige koers 125 miljoen gulden waard. (Robert Giebels, Singapore)

Free Record Shop gaat boeken verkopen
Free Record Shop gaat boeken verkopen via internet. Dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt. Doordat Free Record Shop de erkenning "geregistreerd detaillist voor de boekhandel" heeft, mag het alle boeken verkopen, behalve studie- en wetenschappelijke boeken. (ANP)

ASMI begint rechtszaak in VS
ASM International uit Bilthoven, toeleverancier voor de chipindustrie, is in de Verenigde Staten via haar Amerikaanse divisie ASM America een rechtszaak begonnen tegen D&G Glassblowing. Dit bedrijf zou zich schuldig maken aan inbreuk op patenten van ASMI op quartzcomponenten. (ANP)

KPN koopt database vrijetijdsbesteding
KPN heeft voor 4 miljoen gulden de bezittingen van de failliete Duitse bedrijven Vivity Multimedia Services en Vivity Publishing & Partnership gekocht. Vivity beheert een van de grootste databases voor informatie over vrijetijdsbestedingen in de Bondsrepubliek. Zo kunnen via internet of mobiele telefoon uitgaanstips, restaurants en sportgelegenheden opgevraagd worden. (ANP)


Omdat op het op korte termijn niet mogelijk is een grote televisie- actie voor de slachtoffers van de aardbeving van vorige week in India te houden, hebben de samenwerkende hulporganisaties het voor het eerst mogelijk gemaakt dat er via internet geld gedoneerd kan worden. De site geeft informatie uit het rampgebied, vertelt waar het gestorte geld heengaat, en biedt handige links naar de verschillende hulporganisaties.
(www.helpindia.nl)

NRC Webpagina's
6 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad