U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Van Aartsen zegt reis naar China af
Minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) heeft vanochtend op het laatste moment zijn bezoek aan China afgezegd.

Groeiend verzet tegen Maasplan en grindwinning
Het grootschalige plan om de Maas in Zuid-Limburg tegen overstromingen te beveiligen en natuurlijker te maken, stuit op massaal verzet. De maatschappelijke en politieke weerstand in Limburg groeit nu het vooral om een mammoetontgronding blijkt te gaan.

Milieuheffing op tv's en koelkasten kan omlaag
De milieuheffing op bruin- en witgoed als tv's en koelkasten kan per 1 juli dit jaar worden verlaagd. Dat heeft directeur E. Canneman van de Vereniging Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) laten weten aan minister Pronk van Milieu. De minister heeft de organisaties die zich met recycling bezighouden onlangs gevraagd de heffing te verlagen omdat de inkomsten veel hoger liggen dan de werkelijke kosten voor de verwerking van afgedankte producten.

Vervolging van Nederlander voor oorlogsmisdaden
De Duitse officier van justitie Maass in Dortmund heeft na ongeveer drie jaar onderzoek voldoende bewijzen verzameld om de Nederlander Herbertus Bikker (86) te vervolgen wegens oorlogsmisdaden. Maass denkt Bikker binnen een week of vier te kunnen horen. Bikker blijft vermoedelijk op vrije voeten.

Opkomst traag bij stembus Israël
Bij de vervroegde premierverkiezingen vandaag in Israël had rond het middaguur 23 procent van kiezers zijn stem uitgebracht. In 1999 was dat cijfer 29. De opiniepeilingen geven Likud-leider Sharon een ruime voorsprong op de huidige premier Barak.

Meijer directeur Arnhemse musea
Max Meijer (41), hoofd communicatie van het Instituut Collectie Nederland in Amsterdam, is vanmiddag aan de Arnhemse gemeenteraad voorgedragen als de nieuwe directeur van de gemeentelijke musea. Hij volgt Liesbeth Brandt Corstius op.

Gedetineerden uit kliniek ontsnapt
De politie zoekt twee gevaarlijk geachte gedetineerden die zaterdagavond ontsnapten uit de zwaarbeveiligde afdeling van tbs-kliniek Veldzicht in het Overijsselse Balkbrug.

Bestuur PvdA wil Sharon Dijksma
Het PvdA-bestuur heeft Sharon Dijksma (29) voorgedragen als nieuwe voorzitter van de partij. Dijksma is lid van de Tweede Kamer.

Vier jaar in zaak Van Cotthem
Het gerechtshof in Den Haag heeft de 24-jarige Mike H. veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en tbs voor het doden van de 17-jarige Daniel van Cotthem. De fatale mishandeling had 7 januari vorig jaar plaats op het station Vlaardingen-Oost.

FIFA in actie
De wereldvoetbalorganisatie FIFA heeft een aantal nationale voetbalbonden in Europa gevraagd uit te zoeken in hoeverre spelers gebruik maken van valse paspoorten. Deze stap is gezet omdat het aantal paspoortaffaires snel groeit.

Zacht
Morgen overwegend bewolkt en af en toe regen. Matige, aan zee eerst nog krachtige zuidenwind. Maximumtemperaturen rond 11 graden. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: Van tijd tot tijd regen. Iets lagere temperaturen.


NRC Webpagina's
6 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad