U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Letsbuyit gered met 115 mln

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 6 FEBR. De Europese internetwinkel Letsbuyit.com heeft toezeggingen voor een kapitaalinjectie van 115 miljoen gulden (52 miljoen euro). Daarmee lijkt het in surseance verkerende bedrijf uit de acute financiële problemen te zijn.

De nieuwe middelen worden ingebracht door bestaande en nieuwe financiers. Wie dat zijn wilde een woordvoerder van de onderneming vanochtend niet bekend maken. De voormalige Duitse hacker, nu internetondernemer, Kim Schmitz, die in de afgelopen weken bijdroeg aan een overbruggingskrediet, behoort niet tot de nieuwe geldschieters. De onderneming zal ongeveer 125 miljoen nieuwe aandelen uitgeven.

Het bedrijf hoopt in afgeslankte vorm verder te gaan. Het bedrijf gaat alleen door in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Zweden. Filialen in de overige tien landen, waaronder Nederland, worden gesloten. Eind vorige maand werd al bekend dat 200 van de 330 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. Letsbuyit.com is een oorsprong Zweeds bedrijf, statutair gevestigd in Nederland, met een hoofdkantoor in Londen en een notering aan de Neuer Markt in Frankfurt.

Beleggers reageerden vanochtend enthousiast op het nieuws. De koers verdubbelde bijna van 0,68 euro tot 1,20 euro. Dat is overigens nog steeds veel lager dan de introductiekoers van 3,50 euro bij de beursgang.

Van het nieuwe geld komt 20 miljoen euro onmiddellijk beschikbaar. De rest zal in de loop van het jaar binnenkomen, te beginnen vanaf maart, als de onderneming aan een aantal criteria voldoet. De onderneming verwacht vanaf november 2002 winstgevend te zullen zijn. De Nederlandse bewindvoerders gaan ervan uit dat de vennootschap de rechtbank op afzienbare termijn zal vragen de surseance op te heffen.

NRC Webpagina's
6 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad