U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Noodrem' van overheid bij veiling radiofrequenties
De overheid zal bij de veiling van radiofrequenties voor commerciële zenders, eind juni, worden toegerust met een 'noodrem-procedure'. Ze wil zo de mogelijkheid tot samenspanning tussen bieders beperken en flexibel kunnen reageren op onvoorziene omstandigheden.

Danielle Lunenborg wordt hoofdredacteur VPRO
Danielle Lunenborg wordt de nieuwe hoofdredacteur van de VPRO-tv. Van Villa Achterwerk naar de haantjescultuur.

'Telewerken moet een flinke revolutie worden'
De telewerkmarkt wordt in hoog tempo ontgonnen. Minder files en sneller bij de crèche of op de tennisbaan is de gedachte. Deze week werden weer drie telewerkkantoren geopend. De oprichter: "Waarom die andere initiatieven geen succes zijn weet ik niet."

Aanval op netwerk-Bedrijf in Amerika
Het bekende Amerikaanse computerbeveiligingsbedrijf Network Associates is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Door de aanval waren de websites van het bedrijf, dat onder andere het antivirusprogramma McAfee maakt, gisteren anderhalf uur onbereikbaar.

Akkoord Newconomy
Internetinvesteringsfonds Newconomy en investeringsmaatschappij Greenfield Capital Partners hebben gisteren een akkoord bereikt omtrent hun geschil over de aankoop van PuntEDU, een bedrijf dat cursussen geeft via internet.

KPN bundelt activiteiten
Telecombedrijf KPN creëert een nieuwe werkmaatschappij waarin alle data- en ip-diensten worden gebundeld. De bedrijfsonderdelen Corporate Networks en Bedrijfscommunicatie met een omzet van 2,5 miljard gulden in 1999 worden daarin ondergebracht. De baas wordt A. van der Veer- Vergeer. Zij komt van Achmea Bank. (ANP)


Computers zo groot als een kerkorgel en printers met eenzelfde formaat als een stacaravan. Nu we zijn aanbeland in het tijdperk van de draagbare computer met Windows, staan we er nauwelijks meer bij stil dat we eens achter megacomputers zaten die we aan de praat moesten krijgen met codes in plaats van de muis. Op de site van het Californische Computer Museum History Center ruim aandacht voor dat verleden van de computer. Via de 'timeline' vanaf 1945 o.a. een chronologisch overzicht van de ontwikkeling en de belangrijkste gebeurtenissen.
(www.computerhistory.org)

NRC Webpagina's
3 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad