U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

PvdA-fractie is Paars moe
Een groot deel van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer ziet geen heil in een nieuwe Paarse coalitie. Van de 38 PvdA-Kamerleden die een schriftelijke enquête van deze krant inleverden spraken zich 19 uit voor een andere coalitie, bij voorkeur met GroenLinks.

Premier sust debat relatie kroonprins
Premier Kok heeft gisteren opgeroepen tot " geduld" ten aanzien van een mogelijk huwelijk van kroonprins Willem- Alexander en zijn vriendin Máxima Zorreguieta.

Fraude-onderzoek bij voetbalclubs
Justitie en de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) zijn een onderzoek begonnen naar belastingfraude bij een aantal clubs in het betaald voetbal.

EU-commissaris steunt initiatief van Herfkens
Europees commissaris Nielson (Ontwikkelingssamenwerking) steunt het initiatief van minister Herfkens tegen het anti-abortusbeleid van president Bush. Hij is ook voorstander van een Europese actie om gedupeerde organisaties te compenseren voor het verlies van Amerikaanse subsidies.

Nieuwe regels vuurwerkbedrijf
De afgifte van vergunningen voor professionele vuurwerkbedrijven verhuist van gemeenten naar provincies. Dat blijkt uit het vuurwerkbesluit van minister Pronk (Milieu) waarmee het kabinet akkoord is gegaan. Bedrijven die professioneel vuurwerk opslaan moeten voortaan ten minste 800 meter verwijderd liggen van huizen, bedrijven en recreatiecentra.

Alitalia-topman Cempella stapt op
De topman van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia, Domenico Cempella, is gisteravond afgetreden na een conflict met het ministerie van Schatkist. Het ministerie polste eerder dit jaar, buiten de Alitalia-top om, mogelijke partners voor Alitalia. Daarbij is naast de namen van Air France en Swissair ook die van KLM gevallen.

Cadeaus Clinton deels retour
Oud-president Bill Clinton en zijn echtgenote Hillary Rodham-Clinton retourneren 86.000 dollar voor geschenken die zij vorig jaar ontvingen. De afgelopen weken stak een storm van kritiek op toen bleek dat ze een recordbedrag van 190.000 dollar aan giften geaccepteerd hadden.

Søndral zegeviert op schaatsmijl
De Noor Adne Søndral heeft gisteren de 1.500 meter gewonnen bij wereldbekerwedstrijden schaatsen in Heerenveen. Ids Postma behaalde een tweede plaats en Rintje Ritsma werd derde. Erben Wennemars kwam bij het uitkomen van een bocht ten val en eindigde als negentiende.

Dooi
Vanuit het zuiden dooi. In het noorden en oosten nog sneeuw, elders regen. Morgen weinig verandering: sneeuw in het noorden en oosten, dooi en regen elders. Temperatuur tot 8 graden. Vooruitzichten tot en met woensdag: wisselvallig, af en toe regen en uiteindelijk stevige dooi.


NRC Webpagina's
3 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad