U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  S P O R T
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
FIFA

PSV

Club Brugge


'In toekomst beter advies'

Gerets wil na zaak-Brugge rehabilitatie

Door een onzer redacteuren
EINDHOVEN, 29 JAN. Erik Gerets voelt zich "nog niet helemaal gerehabiliteerd" na het onderzoek van de Belgische voetbalbond naar de smeergeldaffaire die in 1999 bij Club Brugge plaats had. Het heeft de trainer van PSV "wel goed gedaan" dat hem "niets ten laste is gelegd".

Gerets zei dit zaterdag na afloop in Eindhoven van de wedstrijd PSV- RBC. De Belgische voetbalbond maakte vrijdag de resultaten bekend van een onderzoek naar een omkoopaffaire rond de Joegoslavische spelersmakelaar Ranko Stojic. Eind vorig jaar verklaarden drie assistent-trainers van Club Brugge enveloppen met Duitse marken te hebben ontvangen van Stojic, toen deze spelers aan de Belgische club wilde verkopen. In die periode was Gerets de hoofdtrainer bij de Belgische club.

Gerets, die door de Belgische bond als getuige werd gehoord, vertelde aan de onderzoekscommissie niets met de affaire van doen te hebben gehad. Door de bond is geen specifiek onderzoek gedaan naar de rol van Gerets. De Belgische bond heeft het dossier nu overgedragen aan de wereldvoetbalbond FIFA. De PSV-trainer stelde zaterdag vast dat er tijdens de verhoren "door geen enkele partij enige verdachtmaking" is gedaan in zijn richting. Gerets: "In krantenartikelen deden sommige mensen eerder andere uitspraken. Sommige personen hebben mij willen beschadigen. Ik kan dat nog steeds niet begrijpen. "

Of Gerets net als Stojic juridische stappen tegen het bestuur van Club Brugge zal nemen, bleef onduidelijk. Gerets drukte zich cryptisch uit: "Ik zal mij in de toekomst goed laten adviseren." Hij wilde die uitspraak niet verder verduidelijken. "Ik wil geen oorlog uitvechten via de media. Ik wil andere, eerlijke middelen hanteren", zei de trainer.

Gerets wil zich nu weer volledig op het voetbal richten. "In elk geval ben ik blij dat ik me nu weer kan concentreren op het voetbal van PSV. Daarvoor ben ik aangesteld", aldus de Belgische trainer. "Door omstandigheden voel ik me nog niet helemaal gerehabiliteerd. Misschien gebeurt dat aan het einde van het seizoen."


Zie ook:

Brugge overtrad regels van FIFA (27 januari 2001)
Zaak-Stojic in België gesloten, FIFA nu aan zet (27 januari 2001)
'Stojic deed ook zaken met Van Raaij' (20 december 2000)
Belgische justitie begint onderzoek naar smeergeld (14 december 2000)
Het netwerk van voetbalmakelaar Ranko Stojic (13 december 2000)
'Ik heb geen advocaat nodig' (13 december 2000)
De Brugse connectie (12 december 2000)
Opnieuw bekentenis smeergeld Club Brugge (11 december 2000)
Voetbalvriendendiensten (9 december 2000)
Onderzoek naar omkoping Brugge (9 december 2000)
Voetbalclubs deden zaken met Arkan (8 december 2000)
Vitesse kocht Grozdic van club Arkan (8 december 2000)

NRC Webpagina's
29 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad