U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  S P O R T
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Club Brugge

PSV


Gerets blijft betrokkenheid smeergeldaffaire ontkennen

'Ik heb geen advocaat nodig'

Door een onzer redacteuren
WAALWIJK, 13 DEC. Trainer Erik Gerets van PSV maakte gisteren in het stadion van RKC, net als afgelopen weekeinde, een zelfverzekerde indruk. Nadat deze krant een smeergeldaffaire bij zijn voormalige werkgever Club Brugge aankaartte, had hij een telefonisch onderhoud met zijn vriend en voorzitter Van Raaij.

Daarin ontkende Gerets zijn betrokkenheid bij de affaire. "Het was een sereen gesprek", kenschetste Gerets gisteravond de sfeer van de conversatie met Van Raaij. Van Raaij schaarde zich vierkant achter zijn trainer en noemde uitspraken van Brugge-bestuurders ("als de kleine vissen hebben gepakt, moet de grote ook wat hebben gekregen") "suggestieve verdachtmakingen". Daarna koos Gerets voor de aanval als de beste verdediging en verklaarde hij dat de onderste steen boven moet komen en dat hij bereid is mee te werken aan een uitgebreid justitieel onderzoek.

Toch gaat de Belgische oud-international niet zover dat hij een advocaat inschakelt om te onderzoeken of het mogelijk is een aanklacht vanwege smaad in te dienen. "Daar heb ik geen behoefte aan", zei Gerets gisteravond in Waalwijk, waar het publiek even zong: 'Erik Gerets zijn zakken zijn gevuld'. "Ik wacht rustig het onderzoek af van het parket van de Belgische bond", verklaarde Gerets gisteravond. "Hopelijk mag ik dan mijn opwachting maken als getuige. Graag zelfs. Dan kan ik uit de doeken doen wat er in die twee jaar dat ik bij Brugge werkte werkelijk is gebeurd."


Zie ook:

De Brugse connectie (12 december 2000)
Opnieuw bekentenis smeergeld Club Brugge (11 december 2000)
Voetbalvriendendiensten (9 december 2000)
Onderzoek naar omkoping Brugge (9 december 2000)
Voetbalclubs deden zaken met Arkan (8 december 2000)
Vitesse kocht Grozdic van club Arkan (8 december 2000)

NRC Webpagina's
13 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad