U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Akkoord van NS met de vakbonden
De directie van de Nederlandse Spoorwegen en de vakbonden FNV, CNV en VHS hebben vanmorgen een akkoord bereikt waarbij er voor machinisten en conducteurs meer variatie in hun werk komt.

Wahid beschuldigd van verduistering
President Wahid van Indonesië is medeverantwoordelijk voor de verduistering van 10 miljoen gulden uit het personeelsfonds van een overheidsdienst. Dat harde oordeel velt een parlementaire commissie die vier maanden onderzoek heeft gedaan naar twee financiële affaires waarbij de president of leden van zijn entourage zijn betrokken. Over de tweede zaak, een schenking van de sultan van Brunei, zou Wahid het parlement 'niet consistent' hebben ingelicht. Later deze week debatteert het voltallige parlement over de kwestie. In het uiterste geval kan het parlement de zaak overdragen aan justitie of een afzettingsprocedure beginnen.

'Dodental India stijgt tot 20.000'
In de West-Indiase deelstaat Gujarat zijn tot dusver de lichamen geborgen van ongeveer 6.000 slachtoffers van de aardbeving van afgelopen vrijdag. De autoriteiten zeggen dat het uiteindelijke dodental vermoedelijk zal uitkomen op 15.000 tot 20.000. Andere bronnen noemen nog hogere cijfers, maar daarbij rekenen ze ook de 'vermisten' - volgens sommigen 125.000.

De Milliano na kritiek toch niet naar Kamer
De voormalige CDA'er Jacques de Milliano keert niet terug in de Tweede Kamer. "Een golf van kritische en afwijzende commentaren" heeft hem ervan weerhouden zich opnieuw als Kamerlid te laten beëdigen, zo stelt hij in een vanmorgen uitgegeven verklaring. "Ik had windkracht 8 verwacht: het werd windkracht 12."

Kntoren ABN in Franse winkels
ABN Amro zet samen met het Franse detailhandelsconcern Pinault- Printemps-Redoute (PPR) de aanval in op de Franse markt voor financiële producten. De Nederlandse bank krijgt vijftig filialen in winkels van PPR en hoopt daarmee binnen vijf jaar een half miljoen Fransen als klant te hebben.

Vonnis hof: 8 jaar gevangenis voor Angelique van E.
Het gerechtshof in Leeuwarden heeft de 30-jarige Angelique van E. uit Waskemeer vanochtend veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf van wegens doodslag op de eenjarige Risanne Tingen op 20 september 1999. Er was twaalf jaar geëist. De Leeuwarder rechtbank had Van E. vorig jaar vrijgesproken bij gebrek aan wettig en overtuigend bewijs, na een eis van achttien jaar wegens moord. Risanne was uit haar bedje gehaald op het moment dat haar ouders de hond uitlieten. In een ondiepe sloot achter de ouderlijke woning werd ze gevonden. Ze was door verdrinking om het leven gekomen.

Beurs na storing hele ochtend plat
De Amsterdamse effectenbeurs heeft als gevolg van een storing in het handelssysteem de hele ochtend platgelegen. Aan het begin van de middag was niet duidelijk wanneer de handel kon worden hervat.

Openheid beloofd in Rijksmuseum
De directie van het Rijksmuseum in Amsterdam heeft vanmorgen het personeel toegezegd vaker, breder en opener met de staf te overleggen. "We hebben te weinig naar elkaar geluisterd", aldus directeur Ronald de Leeuw. Hem werd eerder autoritair optreden verweten.

Doden bij oproer op Zanzibar
Veiligheidstroepen onderdrukken sinds vrijdag op uiterst brute wijze rellen op het Tanzaniaanse semi-autonome eiland Zanzibar. Er zijn tot nu toe 37 doden gevallen.

Bart Tromp kandidaat PvdA
De politicologen Bart Tromp en Ruud Koole stellen zich kandidaat voor het voorzitterschap van de PvdA. Volgende week maandag brengt de commissie-Welschen een advies uit over het voorzitterschap. Verwacht wordt dat de commissie dan ook enkele namen van potentiële voorzitters zal voordragen.

'Pim' Boellaard (97) overleden
W.A.H.C. Boellaard, verzetsheld, staflid van prins Bernhard en oud- directeur van AGO, is zaterdag op 97-jarige leeftijd overleden in De Bilt. Boellaard, 'Pim' voor zijn vrienden en medeverzetstrijders, overleefde de kampen Natzweiler en Dachau.

Meer zon
Morgen perioden met zon en droog. In de avond meer bewolking met in het westen wat regen. Maximumtemperatuur 5 graden. Zwakke tot matige zuidwestenwind. Vooruitzichten t/m zaterdag: bewolking, met wat regen. Temperatuur 5 graden, 's nachts in het binnenland lichte vorst.


NRC Webpagina's
29 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad