U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Publieken zijn kloon van commerciëlen'
Nederland 1 moet een marktaandeel van 13 procent halen. Maar volgens de NOS lukt dat nooit met de programma's die de AVRO komend seizoen wil gaan maken. Het NOS-bestuur tikte de AVRO daarom op de vingers. Ten onrechte, meent mediawoordvoerder Bert Bakker. "Het moet maar eens afgelopen zijn met de dominantie van de kijkcijfers bij de publieke omroep."

Napster deze zomer al niet meer gratis
Voor Napster, het programma dat de gratis uitwisseling van muziekbestanden via internet mogelijk maakt, moet waarschijnlijk vanaf deze zomer worden betaald. De nieuwe eigenaar van de website, het Duitse mediaconcern Bertelsmann, wil vanaf juni of juli abonnementsgeld vragen voor het ophalen van muziekbestanden.

KPN komt met spellen van Sony op mobieltje
KPN heeft samen met enkele andere telecombedrijven plannen om Playstation- spelletjes aan te bieden via de mobiele telefoon. Het heeft daartoe een samenwerkingsverband met Sony gesloten, dat de Playstation op de markt heeft gebracht. Andere telecombedrijven die deelnemen zijn het Japanse NTT Docomo, Hutchison Whampoa uit Hongkong, Telecom Italia Mobile (TIM), KG Telecom uit Zuid-Korea en het Amerikaanse AT&T Wireless, zo is vanochtend door KPN bekendgemaakt.

Radio zonder hectiek
Wie het dagelijkse geluidsbombardement van het Radio 1 Journaal wil ontvluchten, maar toch informatie zoekt, kan goede alternatieven vinden op Radio 5. Zo valt 's morgens van acht tot negen het programma Wereldnet te beluisteren, waarin Nederlanders uit de hele wereld vertellen wat er gebeurt in het land waar zij wonen. Tussen de middag, van twaalf tot één, het Debat op vijf. En 's avonds tussen vijf en zes culturele actualiteiten in Radio Uit.

Britse ex-spion publiceert boek in Moskou
De memoires van de Britse ex-spion Tomlinson, die vandaag worden gepubliceerd in Rusland, komen binnenkort ook uit in Groot- Brittannië. De Britse inlichtingendienst MI6, oud-werkgever van Tomlinson, heeft jarenlang weten te voorkomen dat de memoires ergens zouden worden gepubliceerd. De dienst beriep zich op staatsgeheimen. De rechter besliste vorige week dat het boek na de publicatie in Rusland ook in Groot-Brittannië zou mogen uitkomen. Tomlinson werd in 1995 ontslagen. In 1997 kreeg hij een jaar celstraf wegens schending van de Wet op de staatsgeheimen. (Reuters)

'Vivendi trekt zich terug uit BSkyB'
Het Franse telecom- en mediabedrijf Vivendi trekt volgende maand zijn vertegenwoordiger terug uit de raad van bestuur van Sky Broadcasting (BSkyB), de Britse aanbieder van satelliet-tv. Dat meldt Financial Times. Door het vertrek uit het bestuur heeft het Franse bedrijf de handen vrij om te onderhandelen over de verkoop van zijn belang van 22,7 procent in BSkyB, ter waarde van 7,3 miljard dollar (17,3 miljard gulden). Vivendi zou in gesprek zijn met de Amerikaanse investeerder John Malone en zijn bedrijf Liberty Media. (Redactie Economie)


Via boekhandel Barnes & Noble is sinds kort een niet eerder verschenen werk van Jack Kerouac (On the Road) verkrijgbaar. Vooralsnog alleen in digitale vorm. De gehyperlinkte novelle Orpheus Emerged kost 5 dollar en is alleen met Microsoft Reader te lezen. Het werk van Kerouac, over "de obsessies, passies en dromen van een groep intellectuelen", werd goed ontvangen, zo blijkt uit recensies op de site.
(www.barnesandnoble.com)

NRC Webpagina's
29 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad