U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kabinet veroordeelt afgelasting opera
De afgelasting van de opera Aïsja en de vrouwen van Medina door het Onafhankelijk Toneel, nadat de acteurs zich bedreigd voelden, is een onaanvaardbare aantasting van de persoonlijke en artistieke vrijheid.

Reclame van zorgverzekeraars vaak onvolledig
De reclamespotjes en advertenties waarmee zorgverzekeraars zich profileren berusten niet altijd op waarheid. Ze zijn vaak misleidend of de informatie is niet volledig. Dat blijkt uit uitspraken die de Reclame Code Commissie (RCC) het afgelopen jaar heeft gedaan over spotjes die op de televisie te zien waren.

Letsbuyit: '110 mln nieuw geld'
Het bijna failliete internetbedrijf Letsbuyit.com heeft een toezegging voor nieuwe investeringen van 50 miljoen euro (110 miljoen gulden). Dat melden diverse bronnen vanochtend, maar kon niet bevestigd worden door het kantoor van Letsbuyit in Amsterdam, noch door de Nederlandse bewindvoerders.

Lucent schrapt 16.000 banen
Lucent Technologies, producent van apparatuur voor de telecommunicatiesector, zal een reorganisatie doorvoeren die het bedrijf 16.000 banen zal kosten. Dat heeft Lucent gisteren bekendgemaakt.

Wijsheid komt niet met de jaren
Toen het nieuws bekend werd dat het voormalig CDA-Kamerlid J. de Milliano terugkeert in de Tweede Kamer en vooral hoe hij terugkeert, zal menigeen gedacht hebben: dat zal toch niet waar zijn. Bijbelkenners zal het daarentegen niet verrast hebben.

Virtuele marktplaats
Enkele grote olieconcerns, waaronder Shell, en tal van luchtvaartmaarschappijen, waaronder KLM en Northwest Airlines, bouwen samen een virtuele marktplaats voor kerosine. De in- en verkoop van de vliegtuigbrandstof via het internetportaal JET-A.com moet in het tweede kwartaal mogelijk zijn. Bedoeling is de transactiekosten te verlagen. Volgens schattingen kan de luchtvaartindustrie per jaar 100 miljoen dollar besparen.

PinkRoccade in conflict met ABN Amro
IT-dienstverlener PinkRoccade trekt ten strijde tegen berichtgeving van ABN Amro over het bedrijf. De koers van het aandeel verloor door een rapport van de bank 7,3 procent aan waarde. "De geformuleerde conclusies in de berichtgeving van de bank zijn onjuist en volledig voor rekening van ABN Amro", stelde PinkRoccade gisteren in een nabeurs uitgegeven verklaring. Het bedrijf zegt dat het de eerdere verwachting over 2000 handhaaft. PinkRoccade verwacht over afgelopen jaar een omzetstijging van 35 procent. Het bedrijfsresultaat zal met 60 procent toenemen. Bij de presentatie van de jaarcijfers in maart zal de directie de verwachting over 2001 uitspreken. (ANP)

Telfort splitst zich in tweeën
Telecombedrijf Telfort splitst de onderneming in tweeën: een bedrijf voor vaste telefonie en een voor mobiele bellers. Telfort maakte gisteren bekend dat de splitsing per april ingaat. De verandering wordt mede doorgevoerd omdat moeder British Telecom de mobiele tak in de tweede helft van dit jaar naar de beurs wil brengen. De mobiele tak behoudt de naam Telfort, die voor vaste telefonie gaat verder onder de naam BT Ignite. (ANP)

AOL Time Warner schrapt 2.400 banen
Het Amerikaanse multimediaconcern AOL Time Warner schrapt 2.400 banen. Dat heeft een woordvoerder gisteravond bevestigd naar aanleiding van berichten in de Amerikaanse media. De ingreep, die 3 procent van het totale personeelsbestand treft, is onderdeel van een reorganisatieplan dat volgt op de recente fusie van AOL en Time Warner. (AP, AFP)


Via het e-zine Netkwesties, over vrijheid, rechten en regels op internet, houdt Karin Spaink een verslag bij van het proces van de Scientology Church tegen de Zweed Zenon Panoussis. Zenon publiceerde in 1996 net als Spaink geheim cursusmateriaal van de Scientology Church op internet. Eerder al werd hij veroordeeld tot een geldboete, die nu wordt aangevochten in het hoger beroep.
(www.netkwesties.nl/editie6/column1.html)

NRC Webpagina's
25 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad