U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Reclame van zorgverzekeraars vaak onvolledig

Door onze redacteur DANIELLE PINEDO
ROTTERDAM, 25 JAN. De reclamespotjes en advertenties waarmee zorgverzekeraars zich profileren berusten niet altijd op waarheid. Ze zijn vaak misleidend of de informatie is niet volledig. Dat blijkt uit uitspraken die de Reclame Code Commissie (RCC) het afgelopen jaar heeft gedaan over spotjes die op de televisie te zien waren.

De Reclame Code Commissie kreeg vorig jaar onder meer een klacht over de tv-commercial van FBTO, waarin Monique van der Ven met de zogenoemde 'telefoondokter' belt. Het spotje wekt de indruk dat deze arts dag en nacht paraat staat voor verzekerden. In werkelijkheid is slechts sprake van een telefonisch spreekuur. De klacht werd gegrond verklaard, omdat de verzekeraar niet op de beperkingen wees.

Ook bij de Ombudsman Zorgverzekeringen komen jaarlijks tientallen klachten van verzekerden binnen. Volgens klachtenbehandelaar M. Meijer gaat het meestal om ireële beloften over het omzeilen van wachtlijsten. Daarnaast is de reclame voor nieuwe zorgverzekeringen nogal eens onderwerp van kritiek. Enkele weken geleden stond in Vrij Nederland een advertentie van Aegon voor Aemergo, een aanvullende ziektekostenverzekering. Die belooft "permanente medische begeleiding" en "de meest geavanceerde medische voorzieningen in geval van levensbedreigende ziektes en aandoeningen". Voor iedereen? "Nee", erkent een woordvoerster van Aegon. "Onder de dekking vallen alleen operaties aan de grote bloedvaten, behandeling van kanker, transplantaties van grote organen, neurologische ingrepen en hartchirurgie." Een patiënt met aids komt bijvoorbeeld niet in aanmerking voor Aemergo's "snelle toegang tot en behandeling door topspecialisten in de beste ziekenhuizen in de Verenigde Staten".

NRC Webpagina's
25 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad