U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Chauffeur liet Chinezen stikken'
De Britse politie heeft een belangrijk bewijsstuk gevonden voor haar verdenking dat de Nederlandse chauffeur Perry W. persoonlijk de hand heeft gehad in de verstikkingsdood van 58 Chinezen vorig jaar in Dover.

Kabinet veroordeelt afgelasting opera
De afgelasting van de opera Aïsja en de vrouwen van Medina door het Onafhankelijk Toneel, nadat de acteurs zich bedreigd voelden, is een onaanvaardbare aantasting van de persoonlijke en artistieke vrijheid.

Commissie pakt Ierland hard aan
De Europese Commissie heeft gisteren voor het eerst een lidstaat van de Unie tot de orde geroepen op het gebied van het financieel-economisch beleid. Ierland werd dringend gewaarschuwd zijn expansieve budgettaire en economische beleid aan te passen wegens het gevaar van oververhitting. De waarschuwing was verpakt in een formele, zogeheten 'aanbeveling'.

Reclame van zorgverzekeraars vaak onvolledig
De reclamespotjes en advertenties waarmee zorgverzekeraars zich profileren berusten niet altijd op waarheid. Ze zijn vaak misleidend of de informatie is niet volledig. Dat blijkt uit uitspraken die de Reclame Code Commissie (RCC) het afgelopen jaar heeft gedaan over spotjes die op de televisie te zien waren.

Initiatief Komrij: poëzieclub
Gerrit Komrij, sinds vorig jaar Dichter des Vaderlands, heeft de oprichting aangekondigd van een poëzieboekenclub. Bij de opening van de door Poetry International, NRC Handelsblad en de NPS georganiseerde Gedichtendag 2001, in de Rotterdamse boekhandel Donner, ontvouwde hij vanochtend zijn plannen voor een Nederlandse pendant van de Britse Poetry Book Society, die de populariteit van poëzie in het Nederlandse taalgebied moet vergroten.

Brussel houdt vast aan visverbod in de Noordzee
De Europese Commissie zet het visverbod op kabeljauw en schol in grote delen van de Noordzee door. Eurocommissaris Fischler (visserij) heeft twee Nederlandse tegenvoorstellen verworpen. Staatssecretaris Faber (Visserij) en de vissersorganisaties zijn teleurgesteld.

Zaaddonoren niet meer anoniem
Zaaddonoren kunnen er niet langer zeker van zijn dat zij anoniem blijven. Iemand die met kunstmatige inseminatie is verwekt krijgt vanaf zijn 16de jaar in principe het recht om te achterhalen wie zijn verwekker is. De Tweede Kamer steunt dit wetsvoorstel.

Agassi plaatst zich voor finale
Andre Agassi heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van de Australian Open. De Amerikaanse tennisser versloeg de Australiër Patrick Rafter in vijf sets. Bij de vrouwen drongen Jennifer Capriati (via Lindsay Davenport) en Martina Hingis (via Venus Williams) door tot de finale.

Arrestaties na ramp Galapagos
Kapitein Tarquino Arevalo en dertien bemanningsleden van de olietanker Jessica, die vorige week strandde voor de kust van de Galapagos- eilanden, zijn gisteren aangehouden.

Frans protest wegens pensioen
Op veel plaatsen in Frankrijk is vandaag een grote verkeerschaos ontstaan door protestdemonstraties van gepensioneerden tegen hervormingen van het pensioenstelsel. In 65 steden waren betogingen georganiseerd.

Filialen Albert Heijn op de schop
Alle supermarkten van Albert Heijn zullen nog dit jaar worden omgebouwd. Computers, telefoons, video's en keukengerei komen standaard in het assortiment.

Luc Nilis stopt
Luc Nilis heeft gisteren zijn afscheid als voetballer aangekondigd. De 33-jarige Belgische international, die zes jaar voor PSV uitkwam, is na een dubbele beenbreuk niet meer in staat op topniveau te spelen.

Enkele buien
Morgen wisselend bewolkt met voornamelijk in het westen enkele buien. Maxima 6 7 graden bij matige en aan de kust vrij krachtige zuidelijke wind. Vooruitzichten tot en met dinsdag: Zaterdag bewolkt en regenachtig, vanaf zondag af en toe zon en lokaal een bui. Maxima 5 tot 7 graden.


NRC Webpagina's
25 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad